- hirdetés -

Mozgalmas hétvégén van túl a DreamPaws orosházi kutyafalka. Pillár Napsugár, a kutyusok gazdája Facebookon osztotta meg a hírt a békéscsabai sikereikről, ahol a 3xCACIB Nemzetközi Kutyakiállításon mind a négy kedvencével elindult. A kutyák végül nagyon szép eredményekkel zárták a versenyt, a büszke kutyagazdi pedig az idei tervekről is beszámolt.

Április 6-án szombaton, a 3xCACIB Nemzetközi Kutyakiállítás második napján vettek részt először a DreamPaws tagjai a versenyen. A csapat Facebook oldalán Pillár Napsugár óriási örömmel osztotta meg a híreket.

– Szombaton Kesszivel – teljes nevén: Kassziopeia of Xantharpyia (tenyésztő: Harmat Bernadett) – indultunk el Növendék Osztályban, ahol Kitűnő 1. minősítéssel CAC, CACIB és BOB címeket szerezte meg Kesszi – fogalmazott Napsugár. A CAC egy francia kifejezés a Certificat d’Aptitude au Championnat rövidítése, mely az adott ország championátusának eléréséhez elengedhetetlen, míg a CACIB már a nemzetközi szépségchampionátus megszerzéséhez szükséges. Kesszi, mindkét címet, valamint a BOB, vagyis Best Of Breed (fajtagyőztes) címet is elnyerte. – Ennek köszönhetően továbbjutottunk a Best In Showba, ahol FCI II fajtacsoportban 2. helyezést értünk el – emelte ki a kutyagazdi.

Mindez azt jelenti, fajtájából nemzetközi szinten Kesszi, az orosházi DreamPaws tagja lett a második legszebb német dog. Gazdái, Napsugár és vőlegénye Róbert úgy fogalmaztak, még mindig nem tudják elhinni, hogy szeleburdi kutyusuk ekkora sikert ért el, kimondhatatlanul büszkék rá.

– Vasárnap Kesszivel nyílt osztályban is elindultunk, ahol szintén kitűnő 1. minősítést és a CAC, CACIB és BOB címeket is megszerezte. A többiekkel, Böbével, Liloval és Walleval a hobbikutya szépségversenyen indultunk. Lilo fajtatiszta törzskönyv nélküli kategóriában sajnos nem ért el helyezést, majd Böbe következett, aki veterán osztályban mérettette meg magát. Nagy dicséretet kapott, hogy nyolc éves angol buldog létére milyen remek formában van, ami meg is hozta neki az első helyet. Walle keverék nagy testű kategóriában szintén a dobogó legfelső fokára állhatott, így mindkét kedvencünk bejutott a hobbi Best In Showba. Itt, a legszebb kutyák közül is a legszebbek mutatkoztak be, ahol Walle második helyet szerzett – árulta el Napsugár.

A tavalyi Hard Dog Race után (Fotó: Kispál Gábor)

Mivel a „falka vezetői”, Napsugár és Róbert esküvő előtt állnak, így kevesebb versenyre jut idejük az évben, terveik azonban így is vannak. Dog Dancing versenyből kettő szerepel a listán, valamint a keményebb megmérettetések közül Mud Dog Race és Irondog Wo-Men is vár rájuk. Mindkét esetben akadályokon és sáron vezet majd az útjuk a kutyákkal közösen. Kutyáik közül Böbe, az angol buldog hivatalosan osztályban is kipróbálja majd magát, míg Kesszi a szépségén kívül intelligenciáját is megmutatja a trükkversenyeken.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.