- hirdetés -

Aki szeretné megtapasztani, milyen a valódi önfeledt szórakozás, mindenképp látogasson el egy MECE rendezvényre! A szentetornyai székhelyű csapaton és annak vezetőségén egyaránt látszik, hogy minden rendezvényüket hihetetlen lendülettel és lelkesedéssel, önzetlenül és tiszta szívvel szervezik meg. Szombat este, a farsangi mulatságukon sem okoztak csalódást. A közönség mellett ők maguk, azaz a fellépők is rettenetesen jól érezték magukat a táncprodukciók és a humoros színpadi jelenetek előadása közben.

Száztíz fő vett részt a Magunkért Egymásért Civil Egyesület farsangi mulatságán, az eseményt a szentetornyai közösségi házban tartották épp szökőnapon, azaz február 24-én.

– Tavaly is sokan voltunk a Petőfi Művelődési Központban rendezett karneválunkon, de ennyien még sosem farsangoltunk együtt a székhelyünkön, mint most. Ez is bizonyítja számunkra, hogy az emberek szeretnek velünk lenni, szeretnek velünk szórakozni – fogalmazott Keller Erika, az egyesület elnöke. – Sokan képviseltetik magukat a klubosaink közül, illetve egy nagyobb nagymágocsi és békéssámsoni csapat is erősít ma bennünket. Aki kijön hozzánk ide, Szentetornyára, az minden alkalommal egy pörgős, fiatalos, fantasztikusan dekorált eseményen vesz részt. Most is hatalmas lendülettel vágtunk bele a szervezésbe, és igaz, nem sok időnk volt a szerepek betanulására, de mindent megtettünk azért, hogy aki ma megtisztel minket jelenlétével, az jól érezze magát.

„Közösségben az erő, és ez egy nagyon jó közösség” – vallják egyöntetűen a MECE tagok. Ők azok a nyugdíjasok, aki a közönség szórakoztatásáért nem félnek bohócot csinálni magukból. Dehát a farsang ugyebár a télbúcsúztatás mellett valahol erről is szól, a bolondozásról, a jelmezek és a szerepek felöltéséről. A MECE bulin így megjelentek a kantát cipelő, kendős öregasszonyok egy parasztkomédia szereplőiként, utána betért néhány percre – a hölgyek nagy örömére – a titokzatos, álarc mögé rejtőzött hős, Zorro is. Az asszonyok hiába áhítoztak utána, ő bizony szépséges partnerével vett részt a karneválon. De hogy a férfiaknak is kijusson a jóból, Polinéziából igazi hula táncosok érkeztek a színre, hogy elkápráztassák közönségüket. A színvonalas repertoárt aerobik bemutató és modern cigánytánc is színesítette, sőt egy dal erejéig Kiki és Zoltán Erika is a porondra lépett. Ezt követően a ZumBabák szórakoztatták a nagyérdeműt, zárásként pedig Váradi Ágnes hastáncbemutatóját élvezhették a megjelentek.

Míg a közönség a helyén várta a következő műsorszámot, addig a háttérben, a kulisszák mögött komoly munka folyt. A szereplőknek néhány perce volt csupán a teljes átalakulásra, az új kosztüm és paróka felöltésére. Heti két alkalommal próbáltak a klubtagok, hogy a végeredmény minden részletében tökéletes legyen.

– Mindenki izgult, sőt, néhány szereplőt nem is volt olyan könnyű rávenni a fellépésre – mesélte Szverle István, klubvezető. – Nem profik ők, ez egyértelmű, viszont cserébe nagyon lelkesek. A próbákon rengeteget nevetgélünk, gyakran a gyakorlás rovására, de azért a végére most is sikerült összehoznunk egy igazán élvezhető műsort. Közben pedig még szorosabbra szövődött a klubosok között a kapcsolat, még erősebbé kovácsolódott a közösségünk. Mecésnek lenni nemcsak klubtagságot jelent. Ez egy életérzés.

A gyönyörűen dekorált teremben a műsorszámok után eljött a vacsora ideje, amelyet a klub séfje, Laukó Mátyás készítette el. A desszert, azaz a fánkok elfogyasztása után a táncparkett került a fókuszba, a jó hangulatról ez alkalommal is Almássy Gyula gondoskodott.

A MECE vezetősége mihelyst lezár egy bulit, már a következő szervezésébe kezd. Május 18-án ünnepli majd az egyesület megalakulásának 15. évfordulóját. A jubileumi ünnepségnek a Petőfi Művelődési Központ ad majd otthont.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.