- hirdetés -

Fontos sikert arattak az orosházi női kézilabdázók a tehetséges fiatalokból álló Debrecen ellen az NB I/B-ben. Magabiztosan, szinte végig vezetve szerezték meg a két pontot.

DVSC SCHAEFFLER U19 – Zengő Alföld Orosházi KA 22-32 (11-15)

NB I/B, 19. forduló, Debrecen, 100 néző. Vezette: Szedmák Márton, Tóth Tamás.

Orosháza: Reszegi – Ludvig 6, Vörös 1, Zavaczki 5, Kostyó 3, Kenyeres 2, Rácz 4. Cserék: Bálint (kapus), Mikula, Péter 1, Petri 2, Ács 5, Jáhn, Bedron, Leczkési 3. Edző: Morva Zoltán.

A Debrecen legjobb góllövői: Ratalics 5, Nagy 4.

Kiállítások: 10 perc, illetve 10 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 3/3.

Sikerült-e rendezni a sorokat? – ez volt az egyik legnagyobb kérdés a szombat délutáni találkozót megelőzően. Két vereség után, komoly gödörbe került a csapat, ebből kellett kimászni, ráadásul egy kellemetlen ellenfél ellen.

Hamar megválaszolták ezt a kérdést a lányok. Ugyan a Debrecen szerezte meg a vezetést, de Ludvig Krisztina duplájával magukhoz ragadták az előnyt. A következő percekben fordított a hazai alakulat, de a tizedik percben Kenyeres Barbara és Ludvig góljaival 6-4-re húztak el. Újra láttuk a korábban jellemző kemény és harcos védekezést. Emiatt sokszor kerültek lányaink emberhátrányba, de a hazai csapat képtelen volt ezeket a szituációkat kihasználni. Ebben nagy része volt Reszegi Eszternek, aki sok kellemetlen pillanatot okozott korábbi csapattársainak.

Sajnos támadásban voltak kisebb-nagyobb gondjaik. A debreceni kapuban Lakatos is jó teljesítményt nyújtott. Ennek ellenére az orosháziak irányították a mérkőzést, hátul szinte végig stabilak voltak. Ezt követően küldte pályára Petri Ildikót Morva Zoltán. Az átlövő eredményesen szállt be és 9-6-ra módosította az állást, majd Ludvig Krisztina is betalált. Először vezetett a vendég csapat négy góllal a 22. percben, amit a szünetig meg is őriztek.

Képünk illusztráció (Fotó: OKC.)

Álmoskásan kezdték a második játékrészt az OKC játékosai, a Loki két gólt ledolgozott a hátrányából. A következő támadásban Vörös Bettina verekedte át magát a hazai falon, és hűtötte le a további felzárkózási reményeket. Ezek után Rácz Panna percei következtek. A jobbszélső triplázásával 19-13-ra léptek el. A 42. percben a Debrecen hétgólos hátrányban kért időt. Igazán ez sem hozott változást a játék képében. Továbbra is határozottan védekeztek a vendég orosháziak és ez magával hozta a stabil kapusteljesítményt is.

Élvezték a játékot a lányok, ami szép passzokban és gólokban is megmutatkozott. Morva Zoltán a fiataloknak is lehetőséget adott, mindannyian bátran és eredményesen játszottak, különösen a serdülő korú Leczkési Molli. Az apró termetű jobbszélső háromszor volt eredményes. A különbség ezalatt folyamatosan nőtt, az 59. percben 31-21-nél rászámoltak a lelkes vendégszurkolók a hazaiakra. Ács Orsolya alakította ki a legnagyobb különbséget, majd az utolsó találatot Ratalics szerezte beállítva a 32-22-es végeredményt.

Morva Zoltán: Remélem, végre elhiszik a játékosaim, ha így dolgoznak egész héten, ahogy a mai meccs előtt tették, akkor a mostanihoz hasonló eredményeket érhetünk el. Hiszem, hogy az igazi arcukat mutatták a lányok védekezésben és támadásban egyaránt. Remélem, hogy ezen az úton haladunk tovább. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.

Március másodikán a 24. fordulóból előrehozott mérkőzés következik, hazai pályán fogadják Vörös Bettináék a Hajdúnánás gárdáját. A találkozó 18 órakor kezdődik az Eötvös csarnokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.