- hirdetés -

Egy apának nem kell nagyobb boldogság, mint hogy a kisfia ő akar lenni a farsangon. Az egykori kiváló orosházi kézilabdázónak, Németh Gábornak megadatott ez az öröm.

Az orosházi kézilabda szerelmesei még biztosan emlékeznek az egykori OFKSE kiváló balkezes lövőjére, aki 2014-ben Győrből érkezett Orosházára és bombagóljaival sok örömöt szerzett a szurkolóknak. Németh Gáborra városunkban talált rá a szerelem, az akkori női csapat átlövője, Domokos Kinga személyében. A győri srác és az orosházi lány hamarosan házasságot kötött és mára két gyermek boldog szüleinek mondhatják magukat. Patrik már iskolás, Hanga még oviba jár. A címben jelzett iskolai farsanggal kapcsolatos bejegyzésre lettünk figyelmesek és ennek kapcsán hívtuk fel Győrszemere-Nagyszentpálon Németh Gabit.

Németh Gábor (55) itt még orosházi mezben (Fotó: Németh család archívuma)

– Hatalmas büszkeség és boldogság volt számomra, mikor Patrik kijelentette, hogy ő Apának, kézilabda edzőnek szeretne öltözni a farsangon. Minden fiú számára az apja az ikon, az etalon és ez nagy felelősség, ugyanakkor rengeteg öröm forrása is. Ebben az esetben is ez utóbbi volt nekem – meséli Gábor.

Apa és fia, a két „kézilabda edző” a farsangon

Mint megtudtuk, a család Győrszemerén épített házat, itt élnek. Kinga a győri Árkád egyik üzletében üzletvezető, Gábor pedig a győri Apor Vilmos Katolikus Általános Iskolában kézilabda edző. 11-12-13-14 éves fiúkat tanít a sportág rejtelmeire, mellette pedig a Széchenyi István Egyetemen dolgozik, mint pályázati szakreferens. Gábor elmondta, négy éve költöztek vissza szülőföldjére.

Németh Gábor és családja

– Öt évvel ezelőtt nyáron költöztem haza a szüleimhez, mert még nem volt kész a ház, be kellett fejezni. A család még ekkor Orosházán maradt, Hanga még ott született és négy éve, márciusban költöztünk be. Második éve, hogy abbahagytam az aktív kézilabdát, de jól megvagyok nélküle. Ritka szabadidőmet főleg a futás és a hosszútávú túrázás tölti ki a család mellett. A tanítványok közül a jobbak a kezem alól mennek a Győr csapatába. A fiam elsős, de már ismerkedik a sportággal. A párom, Kinga is jól érzi magát, megtalálta számításait itt a messzi Kisalföldön. Az elfoglaltságok miatt viszonylag ritkán jutunk el Orosházára, általánosságban negyedévente kétszer, de ha igen akkor mindig találkozunk a legendás Herjeczki Balázs, Antal Szabolcs és Németh Laci hármas egyikével legalább és olyankor a jelenkor mellett a nagy múltidézések is rendre terítékre kerülnek. Ezek persze ritkák, inkább Kinga szülei jönnek hozzánk – meséli magáról, a családról Gábor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.