- hirdetés -

Ó, bébim lesz nékem!” – énekelte vidáman Amy, a mindenórás kismama, az Anyatigrisek című musical elején. A hangulat persze hamar változni kezdett, amikor barátnői saját gyermekeiket fegyelmezve megjelentek a színpadon, mire Amy már nem is volt olyan boldog. A több mint 30 országban bemutatott színdarabot három éve hozta el Magyarországra a Liliom Produkció, Tallós Rita rendezésében. Február 8-án pedig az orosháziak is megtekinthették ezt a nagy sikerű történetet.

Óriási mosollyal az arcán lépett színpadra Tallós Rita, az Anyatigrisek című musical rendezője Orosházán a Petőfi Művelődési Központban. A Dámák a pakliban lírai darabja után február 8-án is teltházas közönség fogadta a Liliom Produkció darabját. Tallós Rita elárulta, lassan négy éve, hogy megtalálta ezt a darabot az interneten, melynek eredeti címe Motherhood.

– Ez egy nagyon édes musical, nagyszerű dalokkal, éppen ezért örültem, amikor meg tudtam egyezni az írónővel. Az előadásról készült felvételt persze neki is elküldtük, aki ezután válaszában úgy fogalmazott, ugyan 30 országban megy már a Motherhood, de ez a numero egyes előadás – mondta Tallós Rita. – A szövegíróink írták a dalok magyar nyelvű változatát is, valamint a színészi csapat is nagyszerű. A közönség ugye már ismer minket, biztos ennek köszönhetjük a teltházat is. Nekem ez a darab egyébként a gyermekem, minden pillanatát szeretem – hangsúlyozta.

A mindenórás kismamát Barbinek Paula alakítja, akinek barátnői: Barbara (Cseke Katinka), Brooke (Fekete Linda) és Tina (Fehér Adrienn) egy babaváró buli keretin belül mesélnek Amynek az anyai lét örömeiről és árnyoldalairól.

– A szövegkönyv a vígjáték esetében egy lehetőség, de ha nem aknázzuk ki annak lehetőségeit, akkor én azért szoktam toporzékolni, hiszen rengeteg pluszt rejthet magában, amitől a vígjáték vígjáték lesz – mondta mosolyogva Tallós Rita. – A történet egyébként vicces, és közelebb hozza a párkapcsolatokat, hiszen a férfiak is ugyanúgy felismerhetik a karakterekben saját feleségüket. Ez egy nagy aha-érzés is lehet számukra. Én nagyon remélem, hogy ebben a világban ez a hét órától háromnegyed tízig tartó darab el tudja feledtetni a gondokat és problémákat, hogy tényleg felszabadultan szórakozzanak az emberek – emelte ki a rendező.

„Ó, bébim lesz nékem!” – énekelte már kevésbé vidáman a darab elején Amy, miután hallotta: „Tedd el a hörcsögöt! Nincs is hörcsögünk” vagy „Hol vannak a gyerekek? Elkésünk! Húzzatok a kocsiba, most!”, illetve „Úristen! Te vérzel!”. A meghökkentő pillanatok után persze a babavárón enyhült a hangulat, a humorral fűszerezett tanácsok és tapasztalatok pedig mosolyt csaltak a közönségben ülők arcára is.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.