- hirdetés -

Egy-egy esztendő elmúltával, az új év kezdetén több sportágban látnak nyilvánosságot az egyesületi és egyéb rangsorok. A lovasoknál sincs ez másként.

A Gepárd Lovas Egyesület lovasiskolaként indult és csak tavaly félévkor lett egyesület. Mint Hegedűs Titanilla, az egyesület vezetője elmondta, csak félévtől gyűjtögethették a minősítő pontokat a versenyeken.

A csapat (Fotó: Gepárd Lovas Egyesület)

– Az összegyűjtött pontok alapján, országos szinten, 342 egyesület rangsorában a 39. helyen végeztek. Ez az eredmény vármegyei szinten az előkelő második helyhez volt elegendő. Egyelőre szabadidős versenyeken vettünk részt, főként díjugratásban, de idén már elindulunk komolyabb megmérettetéseken is, ahol már vizsgázni kell előtte a lovasoknak. Szabadidős kategóriában részt vettünk országos versenyen, ahol a felnőtt kategóriát sikerült megnyernem, de a gyerekek – Molnár-Farkas Emma, Mosolygó Virág – is szereztek bronzérmeket és itt jóval több pontot ér egy helyezés, mint a kisebb versenyeken – magyarázta el Hegedűs Titanilla.

A viszonylag alacsonynak tűnő akadályokhoz is kell a jó technika (Fotó: Gepárd Lovas Egyesület)

Az idei évnek is nagy tervekkel vág neki a klub. Idén is szeretnének Bogárzón országos szabadidős versenyt rendezni, jobb esetben kettőt is. Vannak lovasaik, akik rajtengedély vizsgára készülnek, Titanilla pedig idén végez az egyetemen, mint lovasedző.

– Ettől az évtől magasabb kategóriákban is szeretnénk versenyezni, illetve messzebb eljutni különböző megmérettetésekre. Az ígéretes fiatal lovainkat szeretném felversenyeztetni és új lovasokat is indítani. Jelenleg a hobby lovasokat is beleszámítva negyven fős a tagságunk, közülük tízen versenyeznek és tizenöt aktív lóval dolgozunk. Szeretnénk idén eljutni a budapesti országos versenyre is, ahová tavaly nem sikerült. Számszerűleg meghatározott célt nem tűztem ki. Azt szoktam mondani, ha hibátlan pályákat megyünk és a gyerekek boldogok, akkor én elégedett vagyok, helyezéstől függetlenül – teszi hozzá.

Megtudtuk még, hogy Titanilla a rutinosabb lovával 120-130 centin szeretne versenyezni, illetve a rendkívül fiatal, de nagyon ígéretes másik hátasával is elindul 100-110 centi magasságon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.