- hirdetés -

A Szikhát Kutyamenhely osztotta meg a történetet, miszerint Orosháza külterületéről érkezett bejelentés hozzájuk. A helyszín egy építkezés volt, ahol egy árokban egy kistestű kutya feküdt. Az állat testén rögtön észrevették a kiálló csontdarabot, de nem gondolták, hogy a sérülés mértéke nagyobb, mint elsőre hitték. A menhely hozzátette, az elmúlt időszakban megnövekedett a hasonló esetek száma.

A Szikhát Menhely Facebook oldalán találkozhattak az emberek Onni, a kiskutya történetével, akit nemrégen vett gondjaiba az orosházi kutyamenhely. Onnit egy építkezés területén találták meg, miután bejelentés érkezett hozzájuk.

– A kiálló csontdarab rögtön elárulta, hogy baj van, de ahogy ott összekuporodva feküdt, mi „csak” nyílt törésre gyanakodtunk. Viszont ahogy kiemeltük, megláttuk, hogy a probléma nagyobb, mint elsőre hittük, mivel a bal hátsó lábának fele hiányzik – írják a bejegyzésben a kutya állapotáról. Az állatot természetesen rögtön orvoshoz vitték, ahol ellátták a sérüléseit, valamint kértek időpontot a műtétre is Makóra.

A sürgős esetre tekintettel már másnap elvihették Onnit az állatorvoshoz, azonban a vizsgálatok kimutatták, a kiskutya sajnos túl gyenge ahhoz, hogy megoperálják. A makói doktor azt is hozzátette, csoda, hogy egyáltalán életben maradt ilyen mértékű vérveszteség után. Onni ezután infúziót kapott, stabilizálták az állapotát és gyógyszerekkel kezelik, hogy felerősödjön a műtéthez.

– Úgy gondoljuk, mindez nem okoz neki problémát, hiszen egyszer már bizonyította, mekkora benne az élni akarás – emelte ki a menhely, akik mindent igyekeznek biztosítani a kutya számára. – Onni egy igazi hős, hiszen morgás nélkül tűrt mindent, ami körülötte zajlik. Chipje persze nem volt, csak egy nagy bőrszíj a nyakában, ami a megkötött tartásmódra utal – tették hozzá a Szikhát munkatársai.

A bejegyzésben az is olvasható, az utóbbi időszakban meglehetősen megnövekedett a csonkolásos sérülést szerzett kutyák száma. Az amputációs műtétek pedig igencsak megterhelik a menhely számláját, így most az emberek segítségét kérik.

– Amennyiben támogatnád munkánkat, kutyáinkat, azt az alábbi számlaszámon megteheted: Orosházi Állat-és Természetvédő Közhasznú Egyesület. Bankszámlaszámunk: 11733041-20038069. IBAN szám: HU22 1173 3041 2003 8069 0000 0000. SWIFT (BIC) kód: OTPVHUHB.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.