- hirdetés -

Már javában tart a farsangi időszak, az orosházi iskolák nagyrésze pedig februárban rendezi meg az ünnepi mulatságot. Minderre azonban megfelelően fel kell készülni, hiszen a gyerekek nem indulhatnak úgy el, hogy nincs megfelelő jelmezük az eseményre. Az osztály produkciók mellett sok helyen egyéni verseny is szerepel a progamok között, így fontos a megfelelő öltözék.

Egy nap, amikor a gyermekek lehetnek rendőrök, hercegnők, katonák, vagy épp kedvenc filmük, meséjük karaktereinek bőrébe is belebújhatnak. A színes farsangi forgatag éppen ezért sok fiatal kedvence. Szüleiknek pedig akár már hetekkel a mulatság előtt elkezdik mondani, az adott évben minek szeretnének beöltözni.

– Lányoknál a Wednesday jelmezek a kedvencek, valamint a Jégvarázsból ismert hercegnők Anna és Elsa örök favoritnak számítanak. Fiúknál a Minecraft, a rendőr és katona jelmezek hódítanak, de az idősebb korosztály már szívesen viszi a különböző anime karaktereket megjelenítő öltözeteket is – árulta el Deák Andrea, a Madexim Jelmezkölcsönző ügyvezetője. – Általában iskola után rohamozzák meg az üzletet, valamint mivel szombaton is nyitva vagyunk, így akkor egész nap érkeznek az érdeklődő gyerekek a szüleikkel. Szoktak persze kis hisztik lenni, illetve mókás megszólalások is, de összeségében jó hangulatban telik a válogatás – mondta.

Az ügyvezető hozzátette, általában a farsangi események előtti napokon érkeznek a legtöbben, ekkor a legnagyobb a hajtás az üzletben. Az ünnepi időszakra egyébként már az iskolákban is készülnek. A gyerekek farsangi álarcot készítenek, valamint a folyosókat is színes díszek ékesítik.

– A készülődést nagyon szeretem a farsangi időszakban. Izgatottan várjuk már az iskolában is, ahol már fel van díszítve az alkalomra a folyosó, és az osztálytermek. Azt is szeretem emellett, hogy előadhatunk különféle táncokat, beöltözhetünk, lehet bulizni és önmagad lehetsz. Barátnőmmel tervezzük, hogy közösen alkotunk jelmezt, de egyelőre még nem tudjuk pontosan mi lesz az – fogalmazott Hajdú Hanna, az Eötvös József Katolikus Általános Iskola 5.a osztályos tanulója.

Fotók: Nagy Kristóf

A jelmezkölcsönző tehát készen áll, és már csak néhány hét, hogy az iskolákat ellepjék a legkülönfélébb jelmezekbe öltözött diákok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.