- hirdetés -

Az NB I/B listavezetőjét, az eddigi tizennégy meccséből tizennégyet nyerő Szombathelyi KK csapatát fogadták női kézilabdázóink szombaton az Eötvös csarnokban. A cél, a listavezető dolgát minél jobban megnehezíteni volt.

Zengő Alföld Orosházi KA – Szombathelyi KKA 23-28 (12-11) NB I/B 15. forduló, Orosháza, 150 néző.

Orosháza: Bálint – Ludvig, Vörös 2, Zavaczki 4, Ács 1, Kenyeres 5, Rácz 3. Cserék: Reszegi (kapus), Petri, Péter, Kostyó, Leczkési 1, Jáhn, Baráth 6, Bedron, Kovács 1. Edző: Morva Zoltán.

A Szombathely legjobb góllövői: Kazai 7, Pődör R. 7.

Kiállítások: 12 perc, illetve 12 perc. Hétméteresek: 6/5, illetve 4/2.

Nem adta olcsón a bőrét a hazai alakulat, sőt az első félidő nagyobbik részében vezetett is. Esélyesebb, NB I-et is megjárt játékosokat szerepeltető ellenfelének kellett rohanni az eredmény után. Kissé megilletődötten kezdtek az orosháziak, főleg támadásban. Kimaradtak a helyzetek és egy hétméteres, eközben Kazai Anita kétszer is betalált. Az ötödik percben Kenyeres Barbara szerezte meg az első hazai gólt. Hátul jól állták a sarat a lányok, keményen védekeztek. A nyolcadik percben Bálint Anna védte Pődör Rebeka lövését, az ellentámadásból Vörös Bettina egalizált, sőt ezt követően három góllal is megléptek a vendéglátók. A kisebb sérülést szenvedő Kenyeres helyére Baráth Berta érkezett és ez új lendületet hozott a játékba. A 14. percben 6-3-ra módosította az állást. A folytatásban aztán jöttek a hibák, amiket gyorsan büntettek a vendégek. Egygólos hazai előnnyel mentek szünetre a csapatok.

Keményen kellett küzdeni minden helyzetért (Fotó: Nagy Kristóf)

A második félidőt emberhátrányban kezdte Morva Zoltán együttese, melyből hamar kettős hátrány lett. Ezt a lehetőséget nem szalasztotta el a rutinos vendég csapat. Három perc alatt egyenlítettek, sőt a vezetést is átvették. Hátul továbbra is stabil volt az orosházi csapat, de támadásban nem igazán találták a lányok a jó megoldást. A 37. percben Baráth Berta ugyan büntetőből betalált, de ezt követően négy góllal is meglépett a vendég alakulat. Morva Zoltán időkéréssel igyekezett megakasztani a lendületüket, de nem járt sikerrel. A 43. percben 15-21-nél kialakult a mérkőzésen a legnagyobb különbség. Az új lendületet a második félidőben is Baráth Berta érkezése jelentette. Betörésből, átlövésből is eredményes volt a fiatal játékos, neki köszönhetően 48. percben 20-22 állt az eredményjelzőn. A hazai felzárkózást látva a szombathelyi stáb időt kért és ezután hamar vissza is állt az ötgólos különbség.

Ilyen, amikor Kenyeres Barbara (21) nem tűr ellentmondást (Fotó: Nagy Kristóf)

Az utolsó percekben – ahogy egy héttel ezelőtt Esztergomban – a fiatalok is megkapták a játéklehetőséget. Leczkési Molli meg is szerezte első gólját az NB I/B-ben. Végül 23-28-as szombathelyi sikerrel zárult a találkozó, de a közönség vastapssal jutalmazta a csapatot a mutatott játékért.

Morva Zoltán: Ez egy tisztes helytállás volt. Az első félidővel elégedett vagyok, a második játékrésszel kapcsolatban maradt hiányérzetem. Sajnos, csak két középső védővel tudtunk felállni, nem volt cseréjük így a végére elfáradtak. Összességében nem szomorkodunk. Egész héten jól dolgoztak a lányok, ami az eredményen is meglátszik. Most olyan mérkőzések következnek, amelyek nyerhetők, de ez a hozzáállás, amit ma is mutattak a lányok elengedhetetlen lesz a folytatásban.

Az orosházi lányok legközelebb pénteken (január 26.) lépnek pályára az Eötvös csarnokban. Ekkor az ellenfél a Szigetszentmiklós együttese lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.