- hirdetés -

Staféta című sorozatunkban ismert és érdekes sorsú, vagy tevékenységű embereket mutatunk be. Őket nem mi választjuk ki, hanem egymásnak adják a stafétát. Legutóbbi beszélgető társunk, Kecskeméti Krisztina Pál Gabriellának adta a képzeletbeli váltóbotot.

Relaxációs-,meditációs terapeuta, lélek inspirátor és tréner, kabbalista, személyi edző, aerobik edző – és ez még nem is a teljes lista. Egy rendkívül sokrétű, színes egyéniséggel beszélgethettünk Pál Gabriella személyében.

Gabi, Tabon született közel ötvenkilenc évvel ezelőtt. Az élet az Őrségbe vitte a családját, Ritkaházán laktak néhány évig. Édesapja határőr tiszt volt és az ő vezényléséhez igazodva költözött újra és újra a család. Körmend, Zalaegerszeg, Nagykanizsa voltak az állomások. Ahogy mondja: Életem a változások egymásutánja volt.

– Egy-egy helyen gyökeret verni, barátokat szerezni nem igen volt lehetőségem, mindig új és új társasággal, emberekkel találkoztam. A csurgói óvónőképző elvégzése után, ’83-ban kerültem Orosházára, édesapám lett itt a Határőrség kerületparancsnoka. Óvónőként kezdtem orosházi pályafutásomat és tizenöt évig ezt a hivatást gyakoroltam. Ez idő alatt diplomát szereztem, és született meg két leánygyermekem. Még óvónői pályám alatt kerített hatalmába az a vonzás, amely az akkor népszerűvé váló aerobik irányába vitt. ’95-ben elvégeztem a kétéves aerobik edzői tanfolyamot és elindítottam az óvodában egy gyermek aerobik csoportot. Eközben családommal a Táncsics utcán építettük folyamatosan az akkori Body Fitt Centert. Itt elindult az aerobik, fallabda és még néhány más szolgáltatás, köztük a szolárium, amit üzemeltettem. ’97-ben eljött a pillanat, amikor a vállalkozásban végzett tevékenységek ( a Stella Ceramia burkolólap üzletet is vezette) és az óvónői munka már sok lett együtt és felmondtam az óvodában. Nagyon sajnáltam otthagyni a gyerekeket, mert őket is és a hivatásomat is szerettem, de a vállalkozás teljes embert igényelt, ez volt a helyes döntés – kezdi történetét Pál Gabriella.

Főhősünk mind eközben folyamatosan képezte magát, egyebek mellett az aerobik különböző válfajaiban és a vállalkozáshoz szükséges boltvezetői és egyéb képzéseket is elvégezte. Gabi már kisgyermekkorától kezdve rendkívül érzékeny, empatikus emellett kíváncsi volt.

– A spirituális fejlődésemmel 2008-ban kezdtem tudatosabban foglalkozni. Az első tanfolyam, amit elvégeztem az R.A.I. Angyaltanfolyam volt. Az angyalok segítségével és a velük való kommunikáció által egyre jobban éreztem, érzékeltem a fizikai szemnek láthatatlan világot és egyre jobban tudatosult bennem, hogy milyen életfeladattal vagyok itt a Földön. Fényt és szeretetet vinni oda, ahol sötétség van és felébreszteni az alvó lelkeket. Szeretek az emberekkel foglalkozni, segíteni, ahol és amikor szükséges, tanítani azokat, akik fejleszteni szeretnék tudásukat és gyógyítani, akik testi-lelki szinten rászorulnak. Végigjártam a Reiki különböző szintjeit, fokozatait és Reiki mester lettem. Több energetikai, szellemi módszert megtanultam arról, hogyan tudok a szellemvilágban élőkkel együtt dolgozni, gyógyítani, relaxációs technikával, hogyan lehet a tudatalattival beszélgetni – avat be Gabriella.

Az aerobik mellett rendszeresen vezet spirituális tanfolyamokat azok számára, akik szeretnének ezekben elmélyülni.

– A célom, hogy fényt vigyek az emberek szívébe. Azok számára, akik hozzám fordulnak, én csak egy kis fénypont vagyok, ami felé ő elindul. Amikor elindul efelé a fénypont felé, felfedezi közben magában is a szeretet fényét. Lelke erőre kap. Felismeri, hogy, igen, szerethető, hogy képes változtatni a nézőpontján, a gondolatain, képes változtatni az érzelmein. Adok számára egy útmutatást arra, hogy a problémákat más szemszögből is megtekintve, megtalálja önmagában a megoldás kulcsát, a gyógyírt a betegségre. Leginkább a stresszkezelés megy nehezen sok embernek. Az ebből és a tudatlanságból adódó félelmek azok, amik a gondot okozzák számukra, mert nem mernek a változásokba beleállni, nem mernek előre lépni. Az a célom, hogy a hozzám forduló megtalálja önmagában az egyensúlyt, testi, lelki szellemi vonatkozásban is. Így aktiválni tudja a benne lévő öngyógyító folyamatokat. Újra kapcsolatba kerül a lelkével, aki tudja mi a feladata, miért van itt és merre tart. Fontos, hogy minden lélek tisztában legyen az életfeladatával, és annak tudatos megtapasztalásával kiteljesedjen, elérje a tökéletességet, a teljességet, a visszakötést Istenhez. Mint lélekinstruktor, relaxációs-, és meditációs tréner, párkapcsolati és családi tanácsadó, Esszénus mester, spirituális tanító, számomra fő hangsúlyt kap mások segítése, gyógyítása, tanítása és megmutatni a harmónia útját. Fontosnak tartom, hogy mindazt a tudást, amit elsajátítottam, azt megosszam és továbbadjam azoknak, akiknek erre szükségük van saját spirituális fejlődésükhöz – mondja jelenlegi hivatásáról.

A stafétát természetesen Pál Gabriella is továbbadja. Sorozatunk következő részében Fodor Évával, a Táncsics gimnázium tanárával ismerkedhetünk meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.