- hirdetés -

Az esélyesség terhe nélkül utazott Esztergomba az év első mérkőzésére az orosházi csapat, amely negyven percig jól tartotta magát az Esztergomi vitézek együttese ellenében.

A Ferencváros Bajnokok Ligája döntős csapatának kispadjáról jól ismert Elek Gábor tanítványaihoz látogattak szombaton az OKC kézilabdázói, akik már január másodikán edzésbe álltak és egy mini alapozás után vágtak neki az idei menetelésnek.

Esztergomi Vitézek – Zengő Alföld Orosházi KA 31-21 (15-12)

NB I/B 14. forduló, Esztergom, 450 néző. Vezette: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor.

Orosháza: Bálint – Ludvig, Vörös 5, Zavaczki 5, Kostyó, Kenyeres 2, Rácz 4. Cserék: Reszegi (kapus), Mikula 1, Péter, Ács 2, Jáhn, Baráth 1, Bedron, Leczkési. Edző: Morva Zoltán.

Az Esztergom legjobb góllövői: Csiki 7, Horváth 7.

Kiállítások: 6 perc, illetve 12 perc. Hétméteresek: 6/6, illetve 4/4.

Az első gólnak még a hazaiak örülhettek, de a sérüléséből már teljesen felépülő Vörös Bettina azonnal válaszolt. A hetedik percben Rácz Panna góljával már az Orosháza állt jobban. Egész jól állták a lányok a sarat hátul, Szucsánszki Zitát is sikerült olykor zavarba hozni, aki több labdát is eladott az első percekben. Hiába volt esély több alkalommal is nagyobb különbséget kialakítani, ezekkel a lehetőségekkel nem élt a vendég csapat. A 18. percben Hajtai Vanessza talált be Reszegi Eszter kapujába, amivel ismét jobban álltak a vendéglátók, 10-9. Jöttek a hibák, a pontatlanságok, amit kihasználva a hazaiak három góllal is megléptek. Ekkor Rácz Panna és Ács Orsolya faragott a hátrányon, de egyenlíteni nem sikerült. A szünetig visszaállt a háromgólos különbség, 15-12.

A papírforma érvényesült az OKC első idei bajnokiján (Fotó: OKC)

A folytatásban adok kapok alakult ki, gólra góllal feleltek a csapatok egymásnak. Ezúttal nem jött segítség kapuból, ami ahhoz kellett volna, hogy közelebb kapaszkodjanak Morva Zoltán tanítványai. A 40. percben már öt góllal is előrébb járt az Esztergom, 21-16. Ekkor még Vörös Bettina talált be a hazai hálóba, de ezt követően egy ötperces gólcsend következett. Ez idő alatt fokozatosan nőtt a távolság a két együttes között. Morva Zoltán a 45. percben ezért döntött úgy, hogy a fiataloknak ad lehetőséget. Az 53. percben alakult ki először a 10 gólos differencia, ami a lefújásig nem változott. Összességében megérdemelt hazai győzelem született.

Morva Zoltán: Az első félidőben maximálisan helyt álltunk, a végére kissé elfáradtunk és kialakult a két-háromgólos hátrány. Sajnos a második félidőben nem tudtunk olyan játékot nyújtani mint az első 20-25 percben. Ráadásul úgy éreztem, hogy a játékvezetők részéről nagyobb tiszteletet kapott a hazai csapat, amit nem tudtunk kezelni. Beszédes, hogy a 45. perctől nálunk a fiatalok játszottak, míg az Esztergomban Szucsánszki Zita játékára volt szükség.

Az orosházi szurkolók január 20-án, szombaton, 18 órától láthatják legközelebb kedvenceiket az Eötvös csarnokban, amikor a Szombathelyi KKA csapatát fogadják Kenyeres Barbaráék.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.