- hirdetés -

A nagyszabású teremlabdarúgó tornán 12 csapat kergette a labdát vasárnap.

Január 7-én, vasárnap első alkalommal rendezték meg Orosházán a SOCCA Zsuga Kupa elnevezésű teremlabdarúgó tornát.

– Igent mondtunk a SOCCA Hungary felkérésére, akik felajánlották támogatásukat, hogy szervezzük meg a teremtornát. Nagy öröm volt a számunkra, hiszen országszerte nagy ismertségnek örvend a szövetségük. Egyelőre kevert szabályokkal rendeztük a tornát, az eddig megszokott teremfoci szabályokat ötvöztük a SOCCA szabályaival. Mindenképpen fontosnak tartottuk, hogy legyen karitatív jellege is a tornának, így a nézők a megváltott belépővel támogathatták a Vadvirág Esély Klubot. Boldogok vagyunk, hiszen közel 300 jegy talált gazdára. A hangulatról nemcsak az egész napos foci, hanem a ReDance Hip-Hop Crew is gondoskodott – adta tudtul a rendezvény szervezője, Harangozó Krisztián.

A tornára 12 csapat nevezett, akiket 3×4-es csoportokba osztották, ahonnan az első kettő, illetve a legjobb harmadik helyezett jutott az egyenes kieséses szakaszba. Újdonságot jelentett az 5×2 méteres kapu, ami még izgalmasabbá tette a mérkőzéseket.

A nevezett csapatok:

A-csoport: Montana, Potenciál, Balekok, Dinamo Zerge
B-csoport: Kárai Exclusive, Gyöngy Presszó, Orosházi BE, Célfodball
C-csoport: Európa Pékség, Slüssz FC, Tili-Toli, Kisfaludy FC

Eredmények:

Montana-Potenciál 4-1, Balekok-Dinamo Zerge 2-4, Potenciál-Dinamo Zerge 4-0, Montana-Balekok 5-4, Kárai Exclusive-Gyöngy Presszó 3-4, Orosházi BE-Célfodball 0-8, Kárai Exclusive-Orosházi BE 9-0, Gyöngy Presszó-Célfodball 4-2, Európa Pékség-Slüssz FC 1-3, Tili-Toli-Kisfaludy FC 5-1, Slüssz FC-Kisfaludy FC 1-0, Európa Pékség-Tili-Toli 1-1, Európa Pékség-Kisfaludy FC 3-2, Slüssz FC-Tili-Toli 1-3, Montana-Dinamo Zerge 2-0, Potenciál-Balekok 2-4, Kárai Exclusive-Célfodball 4-2, Gyöngy Presszó-Orosházi BE 10-1. Kieséses szakasz: Montana-Slüssz FC 4-1, Gyöngy Presszó-Európa Pékség 7-1, Célfotball-Tili-Toli 9-0, Kárai Exclusive-Potenciál 3-2.

Helyosztók: Montana-Gyöngy Presszó 2-4, Kárai Exclusive-Célfotball 0-2.
Bronzmeccs: Montana-Kárai Exclusive 2-3.
Döntő: Célfodball-Gyöngy Presszó 2-2. Büntetőkkel: 4-5.

A kupa győztese a Gyöngy Presszó lett, 2. helyen a Célfodball végzett, harmadik helyen a Kárai Exclusive zárt.

A békéscsabai Gyöngy Presszó nyerte el a kupát (fotó: Rétes Anett)

A torna gólkirálya: Wéber László (Gyöngy Presszó)
A legjobb mezőnyjátékos: Isaszegi Máté (Montana)
A legjobb kapus: Németh Roland (Célfodball)
A legsportszerűbb csapat: Kárai Exclusive

– Örömmel vettünk részt a rendezvényen, izgalmas és színvonalas mérkőzéseket játszhattunk a teltházas orosházi sportcsarnokban. Végig éreztük a közönség szimpátiáját és támogatását. Örülünk a nyári debreceni országos döntő lehetőségének is, amelyen majd képviselhetjük Békés vármegyét. Rendkívül fontosnak tartjuk az esemény karitatív jellegét megemlíteni, amely szerintünk egy remek kezdeményezés volt és örömmel ajánlottuk fel a pénznyereményünket a VadvirágEsély Klubnak – nyilatkozta a kupagyőztes csapat játékosa, Pozsár Gábor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.