- hirdetés -

Tatársánc környékén látták felbukkanni többször is azt a kiskutyát, akit hiába csalogattak a Szikhát Kutyamenhely dolgozói, nem tudták elkapni.

Közösségi média oldalán számolt be az esetről a Szikhát Kutyamenhely, hogy egy fiatal kan kutya kóborol a napokban Tatársáncon. – A forgatókönyv mindig ugyanaz volt: ő megette a csali kaját, majd angolosan távozott a szántóföldeken keresztül oda, ahová már nem tudtuk autóval követni – írják a bejegyzésben.

Végül a menhely munkatársai nem vártak tovább, gyalog eredtek a nyomába, hogy minél hamarabb biztonságban tudják a kutyát. Több kilométert sétáltak a sáros földeken, amikor egy elhagyatott házra lettek figyelmesek. Körbenézték a düledező épületet, de sehol nem látták az állatot, végül észrevették, hogy az egyik ajtó résnyire nyitva van. A kiskutya az épület egykori hálószobájában húzta meg magát a hideg elől, és a hátrahagyott ruhadarabokat használta kiságynak.

Habár nem volt egyszerű elkapni, mire a munkatársak kezükben a kiskutyával kiértek az autóhoz az állat annyira megnyugodott, hogy szinte rögtön el is aludt. Chipet nem találtak benne, így nem tudják ki volt a gazdája, így egyelőre a menhely lett az új otthona.

Fotók: Szikhát Menhely Facebook oldala

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.