- hirdetés -

A következő versenyautók annak köszönhették világhírnevüket, hogy több mint ezer rangos nemzetközi versenyt nyertek meg vele, amire azóta sem volt példa. Ez a közel 100 évvel ezelőtt gyártott, 1930-as évjáratú Bugatti Type 35B, melyek közül most Dörgicsén is megtekinthetik az egyik darabot az autósport és a régi járgányok szerelmesei.

A rendkívüli autócsodát ugyanis a Kaáli Autó-Motor Múzeumnak is sikerült beszerezni, érdekesség, hogy a világhírű amerikai talkshow-műsorvezető, Jay Leno gyűjteményében is található egy ilyen példány. A dörgicsei múzeumba egy amerikai multimilliomos hagyatékából került az autó.

Ezt az ikonikus, soros nyolchengeres motorral felszerelt Bugatti Type 35B-t korabeli technológiával történt utánépítéssel készítették, milliméterre mindenben pontosan megegyezik azokkal, melyeket 1930-ban szereltek össze. Ez a modell azonban napi használatra is alkalmas, sebessége pedig megközelíti akár a 200 km/órát. A nagyközönség számára ez rendkívüli ritkaságnak számító versenyautó innentől kezdve tehát tárlatvezetés mellett tekinthető meg.

Kiemelt kép forrása: Kaáli Autó-Motor Múzeum

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.