- hirdetés -

A szilveszter estét sokan töltik együtt barátaikkal és családtagjaikkal. A beszélgetéssel és szórakozással teli ünnep hangulatát azonban még tovább lehet fokozni néhány jól megválasztott játékkal. A következőkben olyan otthon is könnyen kipróbálható ötleteket hoztunk, melyek garantáltan tovább lendítik a bulit, ha esetleg éjfél előtt már ellaposodna a hangulat.

Szeretem, nem szeretem

A játék lényege, hogy a jelenlévők közül mindenki leír 3-3 olyan dolgot egy papírra, melyet szeret és olyat, melyet nem. Lehet ez szín, évszak, szituáció, híresség, de akár film, vagy sorozat is. A papírra leírt válaszokat aztán beledobjátok egy kalapba és miután mindenki válaszolt körbe kell adni a kalapot. Ebből aztán egyesével mindenki kihúz egy cetlit, felolvassa és megpróbálja kitalálni ki írta a rajta olvasható szöveget.

A zenék kedvelőinek – Találd ki a dalt!

Ennek a játéknak a lényege, hogy egy dal elindítása után minél hamarabb ki kell találni annak címét és előadóját. A kezdéshez alakítsunk két csapatot, majd a játékmester indítsa el egy véletlenszerűen kiválasztott zene első 10 másodpercét. Ha egy csapat eltalálja melyik zeneszámról van szó pontot kap, azonban ha 10 másodperc nem elegendő 5-5 másodperccel növelhetjük a dalból lejátszott részletet. Az a csapat nyer, amelyik a legtöbb pontot szedi össze.

A bulizós társaságoknak – Ki az, aki a legnagyobb eséllyel…

Ehhez a játékhoz alakítsunk egy kört, majd a legfiatalabb játékostól kezdve haladjunk sorba. Az első ember feltesz egy kérdést: Ki az, aki a legnagyobb eséllyel… majd folytatja egy általa kigondolt szituációval, mint például: „Ki az, aki a legnagyobb eséllyel esne el a saját lábában?” vagy „Ki az, aki a legnagyobb eséllyel indulna egy tehetségkutatón?”. A kérdés után mindenkinek arra az emberre kell mutatnia, akire a legjobban illik az állítás. A legtöbb szavazatot szerző játékosnak pedig annyi kortyot kell innia, amennyien rámutattak.

Vicces és táncos játékok a gyerekekkel

Az első játékhoz nem lesz másra szükség, csupán egy-egy újságpapírra. A lényeg, hogy minden játékban lévő páros lába alatt lennie kell egy papírnak. Amikor a zene elindul a párosok táncolni kezdenek, de nem léphetnek le erről a lapról. Amikor a játékmester megállítja a dalt, minden játékosnak össze kell hajtania a papírt, így egyre kisebb felületen táncolhatnak, így a játék végére az is előfordulhat, hogy valaki a másik karjaiban végzi. Az a páros nyer, aki a legtovább tud rajta maradni az egyre kisebb papírlapon.

A „Ki? Kivel? Hol? Mikor? Mit csinált?” egy már klasszikusnak mondható családi játék, melyhez szintén egy papírra és egy tollra lesz szükség. Az első páros felírja a lap tetejére a „Ki?” kérdésre a választ. Ez lehet akárki: apa, anya, nagymama, tanár. Majd lehajtja a papír tetejét, hogy a következő pár ne lássa a választ. Nekik már a „Kivel?” kérdésre kell írni: a szomszéddal, Pókemberrel, a macskával. Ezután ők is lehajtják a papírt és a játék így megy tovább, amíg a „Mit csinált?” kérdésig el nem jutunk. Az utolsó válasz után kihajtogatjuk a lapot, és felolvassuk a viccesebbnél viccesebb kombinációkat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.