- hirdetés -

A huszonéves orosházi lány művészeti érdeklődése hosszú ideje meghatározza az életét. Bakos Viktória három fronton áll helyt jelenleg, de mint elmondta, a tetoválótűvel szeret leginkább alkotni. Fotósként dolgozik, heti több alkalommal táncol.

– A tánc kikapcsol és feltölt, jelenleg a ReDance Hip-Hop Crew tagja vagyok, egy kiváló közösséghez tartozhatok. Az egyik legemlékezetesebb élményem a tavaly novemberi nagyszabású előadásunkhoz köthető. A Petőfi Művelődési Központ színháztermében bemutatott Elveszve című műsorunkban negyvenöt táncos mutathatta meg tehetségét. A belefektetett munkánk vastapsban volt mérhető – mondta el magáról Bakos Viktória, megjegyezve, a testmozgás mindig fontos volt az életében, egy időben még kosarazott is.

Bakos Viktória a ReDance Hip-Hop Crew előadásában (Archív fotó: Rosta Tibor)

Rajzügyességére egy általános iskolai versenyen figyeltek fel. Az első helyezése nagy lökést jelentett neki, a Református iskola pedagógusai is támogatták tehetsége kibontakoztatásában, a portrérajzolás áll hozzá legközelebb. Később művészeti szakgimnáziumba jelentkezett Békéscsabára, grafikus szakirányra.

– Végül fotós szakra nyertem felvételt, utólag örülök neki. Sajtófotósként dolgozok, sokat vagyok emberek között, szeretem a munkámat és imádok alkotni is. Minden szituációban azonnal ötletelek, hogy az adott pillanatot miként tudom a legérdekesebben és leglátványosabban megörökíteni – tette hozzá Viktória.

Ceruzától a tetoválótűig

A rajztehetség adott, a következő lépcsőfokot a tetoválás jelentette. Bakos Viktória úgy véli, nagy felelősség hárul a tetoválóra.

Alkotás közben

– Molnár Vivien barátnőm biztatott az első alkotás elkészítésére. Az ismerőseimen, valamint egy zselészerű műbőrön gyakorolok. A tűvel másképpen kell bánni, mint a ceruzával. Minden egyes mintával fejlődök. A szintén orosházi, Kardos Róbert munkáját követem, tanácsokkal lát el, Németországban elismert művész. Én is kipróbálnám magamat külföldön. A tetoválás a szenvedélyem, hosszú távon ebben a szakmában képzelem el a jövőmet – fejtette ki Viktória.

Kitért rá, felmenői közül nem tud szintén művészi beállítottságú családtagot említeni, kivéve nővérét, akivel jó kapcsolatot ápol és inspirálják egymást. Bakos Bettina a zenei életben alkot maradandót.

Viktória zárásként megemlítette, szerető családjának támogatása nélkül nem lenne ereje álmai megvalósításához.

Kiemelt fotó: Kecskeméti Krisztina

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.