- hirdetés -

A Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium Békés vármegye egyik meghatározó szakképzési intézménye. A diákokat olyan szakmai, elméleti és gyakorlati tudáshoz szeretnék juttatni, hogy kvalifikált szakemberekké váljanak, amely biztos megélhetést jelent számukra, segítve a térség és Orosháza fejlődését is.

A videóban a technikum és a szakképző iskola által nyújtott képzési palettáról számol be az iskola igazgatója, Pörneki Attila. Azoknak, akik még a 8. osztályt követően nem tudják eldönteni, hogy milyen szakmát tanulva folytassák, orientációs osztályt indítanak, akik pedig nem rendelkeznek 8 osztállyal, a Dobbantó és Műhelyiskola képzések során szerezhetik meg szakképesítésüket.

Az igazgató hozzátette, az intézmény már bizonyított, az itt végzett diákok akár a városban, akár más településen országszerte megállják a helyüket és kiváló szakemberekké váltak. Voltak közülük, akik visszatértek az intézménybe és szakoktatóként, tanárként segítik a diákokat vagy éppen beszámoltak nekik arról, hogy merre vezetett az útjuk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.