- hirdetés -

Szülők és gyermekek nagy kedvence a Kerekítő foglalkozás, mely során dalokkal, mondókákkal, ölbeli foglalkozásokkal telik a délelőtt. Minden évben az egyik legjobban várt program az adventi alkalom, amikor a karácsony adja a központi témát. Idén pedig ismét a Kerekítő Manó adventi mondókatárával hangolódtak az ünnepekre.

Tipegők hangjától volt hangos a Petőfi Művelődési Központ Zomba terme december 12-én, amikor ismét a városba látogatott a gyerekek kedvence, a Kerekítő Manó. Bánkiné Révész Adrienn idén is nagy hangsúlyt fektetett az adventi foglalkozásra, így már a nap elején szólt a hegedű és a furulya, hogy a zenével előcsalogassák a Kerekítő Manót.

A gyerekekre és szüleikre közös mondókák, különböző kis játékok vártak. A középre kiterített szőnyegen mindenki kényelmesen elhelyezkedett, így egy igazán családias légkört teremtve. A baba-mama foglalkozás során mindenkin látszott, hogy élvezik a rendhagyó programot. Az énekszóra és a mondókákra pedig végül a Kerekítő Manó is előbújt, aki készülődve a karácsonyra gyorsan meg is fésülködött, majd gyermek frizuráján igazított egy keveset.

A szórakozás mellett az eseményekkel a gyerekek különböző képességeit is fejlesztik, valamint rengeteg magyar népi szokással ismerkednek meg. Az adventi kerekítőn előkerült a már jól ismert ünnepi mondókatár is, melyben mindennaphoz egy-egy mondóka tartozik, csak úgy, mint egy adventi kalendáriumban. A 12-es „ablaknál” például a teázáson volt a hangsúly, vagyis a kisgyermekek egyik kedvenc italán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.