- hirdetés -

Az Eötvös József Katolikus Óvodában is vidám hangulatban telik az advent, mind a gyerekek, mind az óvónők nagyon várják már a közelgő karácsonyt. A negyedik gyertya meggyújtása alkalmából közös énekekkel és egy kis ünnepi műsorral készültek. Az intézmény emellett a Katolikus Karitász jótékonysági programjához is csatlakozott.

Még november végén díszítették fel a gyönyörű adventi koszorút udvarukon az Eötvös József Katolikus Óvoda Margaréta csoportjának gyermekei, szüleik, az intézmény óvónői és dajkái. Mivel négy gyertya van az adventi koszorún és az óvodának is négy csoportja van, így a díszítést követő hetekben adott volt a lehetőség ahhoz, hogy minden csoport előadhasson egy-egy kisebb ünnepi műsort.

A hétfő délelőtti program során elsőként a vendégeket köszöntötték, majd maga a műsor következett, végül pedig a gyerekek egy történetet is meghallgathattak az adventi ünnepek történetéről, hagyományairól. Egészen 1839-ig repültek vissza az időben, ekkor született meg az advent gondolata egy német evangélikus lelkész fejében, aki szívügyének tekintette az árva és nehezebb sorsú gyermekek megsegítését.

Ezt követően pedig nem maradt más hátra, mint hogy az első, hitet jelképező, a második, reményt jelképező, valamint a harmadik, örömet jelképező gyertya után a negyedik is lángra lobbanjon a katolikus óvoda udvarán. Baranyainé Murvay Sára, a Katolikus Karitász Orosházi Szervezetének vezetője gyújtotta meg az utolsó gyertyát.

Az intézmény is csatlakozott ugyanis a Karitász Angyalbatyu nevű jótékonysági programjához, az elmúlt napokban ők is több ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a rászorulóknak. Az óvoda mellett az iskola és a plébánia voltak a kezdeményezés orosházi gyűjtőpontjai.

A gyerekek izgatottan várják már a karácsonyt és a Jézuskát, valamint reménykednek abban is, hogy idén végre esni fog a hó az ünnepek során.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.