- hirdetés -

Ismét egy kiváló, eredményekben gazdag szezont zárt a Contact K.T.H.E. kick-box egyesülete. Övvizsgák, edzőtáborok és természetesen rangos hazai és nemzetközi erőpróbák váltották egymást. A világversenyeken sem maradtak adósak a kiváló eredményekkel. Az elmúlt hónapok eseményeit egy évadzáró vacsora keretében összegezték december 9-én a La Rosa étteremben.

Az egyesület életében az évadzáró összejövetel egy közgyűlés is egyben, így a közös vacsora, a vendégek és a versenyzők köszöntése előtt ezúttal is értékelték az elmúlt időszak történéseit, fontosabb eseményeit és eredményeit, valamint jövőbeli terveikről is szót ejtettek. Szerencsére idén is volt mit felidézni, mint ahogy azt vezetőedzőjük, Puravecz Péter is kiemelte köszöntőjében.

Friedl Flóriánnak például sikeres mestervizsgája miatt is emlékezetes maradhat a 2023-as szezon. Komoly sportdiplomáciai sikernek számít, hogy a formagyakorlati szakágban az utánpótlás korosztály magyar bajnokságát már évről évre Orosházán, a Táncsics Mihály Gimnázium tornatermében rendezhetik meg, az idei évben ráadásul rekord létszámmal.

A már szintén nagy hagyományokra visszatekintő gyopárosi edzőtábort is sikerült nemzetközivé tenniük, hiszen ukrán sportolónő is mutatott néhány mesterfogást a versenyzőknek. A versenyzők jártak magyar bajnokságon, világkupán, rangos hazai versenyeken és természetesen idén sem maradt el a nemzetközi szereplés sem, hiszen jelenleg 5 válogatott kerettaggal is rendelkeznek. Örömmel számoltak be arról, hogy országszerte jó kapcsolatot ápolnak több egyesülettel is, valamint arról, hogy a válogatottban Orosháza mellett több Békés vármegyei egyesületet képviselték kick-boxolók.

Az évzáró egyben az értékelés és az előre tekintés rendezvénye (Fotó: egyesület)

Az utánpótlás Európa-bajnokságnak idén Törökország adott otthont, a junior Markovics-Horváth Míra és a még gyermekkorúként két Európa-bajnoki címet szerző Szemenyei Máté is fantasztikusan szerepelt. A portugáliai felnőtt világbajnokságon pedig Brebovszky Zoltán, Kotvics-Varga Máté és Halustyik Cintia szerepelt az egyesületből, Cintia ráadásul óriási sikert elérve ezüstéremmel zárt (mint ahogy tavasszal a Békés Megye Kiváló Harcművésze díjat is elnyerte).

Az értékelést követően összefoglaló videókon idézték fel a szezon legboldogabb pillanatait, a megmérettetések során készült fotókat vagy éppen az edzőtáborban tanultakat. Az egyesület a vacsorát megelőzően még megajándékozta segítőit, támogatóit és nem utolsósorban sportolóit is. Bíznak benne, hogy egy legalább ennyire sikeres 2024-es szezon vár majd rájuk a jövő év során.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.