- hirdetés -

December 10-én délután az Eötvös-csarnokban búcsúztatta a 2023-as évet a CSIKO SE kézilabdacsapata. Az idei utolsó bajnokin az Újkígyós csapata volt az ellenfél, akiket egy szorosabb első félidőt követően végül egy magabiztos, hétgólos sikerrel múltak felül. A kezdést megelőzően a szerencsésebb nézők pár szem szaloncukorral is gazdagodhattak, amiket a két csapat játékosai dobáltak ki nekik a lelátóra.

Borbély Levente szerezte a mérkőzés első gólját, amit gyors egyenlítés követett, majd Simon Boldizsár is gyorsan feliratkozott a gólszerzők listájára. Pajkó László is hamar feljegyezhette első védéseit, azonban az Újkígyós kézilabdázói sem feltartott kézzel érkeztek december 10-én az Eötvös-csarnokba. Az első játékrész során több ízben is előfordult, hogy a két együttes fej-fej mellett haladt, mint ahogy a vezetést is többször adták át egymásnak.

10 perc után például még a vendégegyüttesnél volt az előny, az orosháziak ekkor főként a fiatal Nánási Máté góljainak is köszönhetően igyekeztek faragni a hátrányukon. Negyed óra elteltével döntetlen, azaz 10-10 volt az állás, a CSIKO kézilabdázóinak ezt követően sikerült átvennie a kezdeményezést. Nem az első alkalommal bizonyosodott már be vasárnap este, hogy Pajkó Lászlót fejlövéssel sem lehet megállítani, valamint az orosházi színekben első hazai bajnokiját játszó Míg Tamás is elkapta a fonalat, aminek köszönhetően a 23. percre már sikerült egy háromgólos előnyt kialakítani.

A vezetést többet már nem is engedték ki a kezükből a mérkőzésen, hiszen már a félidőre is sikerült még tovább növelniük az előnyüket, 18-13-as állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok. A második játékrész viszont újkígyósi gólokkal és egy rövidebb orosházi gólcsenddel indult. Szász Bálint kezdte meg újra a hazai gólok gyártását és nem sokkal később Nadicsán beállóból szerzett találata már hétgólos előnyhöz juttatta a CSIKO játékosait, ez a lendület pedig kitartott a 40. (24-18), majd a 45. percre is, amikor Pajkó újabb szép és nem kevésbé fontos védéseit követően 27-22 állt az eredményjelzőn.

Ugyan ekkor még nem volt biztos a győzelem, de sikerrel tartották a 4-5 gólos különbséget, amin a mérkőzés utolsó 10 percére is tudtak még növelni, hiszen az ezúttal is fantasztikusan kézilabdázó Szász Bálint újabb góljával 31-25-ös állás alakult ki az 50. percben. A 2023-as év utolsó 10 perce pedig előbb Borbély, majd a csapatkapitány Pásztor Máté találataival kezdődött, a győzelem ekkor pedig már nem forgott veszélyben, hiszen az utolsó 5 percet megelőzően 34-26-ra álltak a csapatok.

Ezt 2 orosházi és 3 újkígyósi gól követte, majd 58 perc 19 másodpercnél nem éppen a közelgő karácsony szelleme szállta meg a játékosokat a pályán. Lászlai Szabolcs keveredett összetűzésbe az ellenfél egyik legeredményesebb játékosával, Farkas Balázzsal, majd néhány másodperccel később már egy nagyobb dulakodás is kialakult, melynek eredményeként Lászlait és a vendégek közül Harangozó Viktort kék lappal küldték le a pályáról a játékvezetők. Az újkígyósiak közül Balázs Olivér is piros lapot kapott, míg a CSIKO-tól Pajkó László kétperces kiállítást.

A maradék kicsit több mint másfél percben így mezőnyjátékosok szempontjából 3 a 3 ellen támadhattak a csapatok, akik a hátralévő idő során testvériesen megosztoztak a gólokon, 2-2 találat született, a CSIKO fiatal játékosa, Borbély Levente még meglőtte hetedik és nyolcadik találatát is. A végeredmény hétgólos siker lett, 38-31-el zárult a 2023-as év utolsó bajnoki mérkőzése. A CSIKO SE 9 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel, a tabella második helyéről várhatja a februári folytatást.

A vasárnapi mérkőzés teljes bevételét a Platán Idősek Otthonának megsegítésére ajánlotta fel az egyesület.

CSIKO SE Orosháza – FISE Újkígyós 38-31 (18-13)
NB II-es férfi kézilabda mérkőzés
Vezette: Bozó, Mezei
CSIKO SE: Pajkó, Árgyelán (kapusok) – Lászlai, Nánási 3, Ambrus, Pásztor Ákos, Míg 4, Borbély 8, Héjja, Viczián, Pásztor Máté 6, Nagy K. 1, Farkas 1, Nadicsán 3, Simon 3, Szász 9.
Az ellenfél legjobb dobói: Balogh 8, Farkas és Kádas 6-6.
Kiállítások: 8 perc illetve 16 perc
Kizárások: 1 illetve 2.
Hétméteresek: 3/2 illetve 2/2

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.