- hirdetés -

Az Orosházi Darts Sport Egyesület új helyén, a Hely Neked termében első hivatalos saját versenyét rendezte szombaton. Az összes táblán folyt a küzdelem az esti órákig.

A helyi dartsosok mellett Szolnokról, Szarvasról, Kondorosról, Tótkomlósról és a környékbeli településekről érkezett a negyvenhat játékos, akik úgy döntöttek, az orosházi versenyen mérik össze tudásukat. A verseny nyílt, tehát az amatőrök, a szabadidő kártyás és a verseny engedéllyel rendelkező játékosok is szerepelhettek. Mint Helbert Márk, az orosházi egyesület elnökségi tagja elmondta, jöttek is mindhárom kategóriából szép számmal.

Mindenki gőzerővel melegít a verseny előtt (Fotó: Kovács Lajos)

– Ez az új helyünkön az első saját rendezésű versenyünk. Nagyon örülök, hogy ilyen sokan – köztük magasan jegyzett játékosok is – elfogadták a meghívásunkat. Fontos események az egyesület számára az ilyen versenyek, hisz amellett, hogy benne vagyunk általuk a hazai darts vérkeringésében, alkalom ez minden kategória számára, hogy a versenyrutinját növelje, illetve, hogy fel tudja mérni a tudásszintjét mindenki. A nevezési listát látva borítékolhatónak tűnik, hogy igen jó színvonalú és izgalmas csatákat fogunk látni. A még több játéklehetőség biztosítása érdekében úgy döntöttünk, hogy rendezünk a fő verseny mellett egy ún. Lucky looser versenyt azok számára, akiknek nem sikerült a csoportokból továbbjutni – avatott be Helbert Márk.

Szabó Attila (b) nem csak az amatőr versenyen, most is a tábla elé állt (Fotó: Kovács Lajos)

Az orosházi egyesületet tizenhét versenyző képviselte a szombati megmérettetésen. Hogy milyen sikerrel? Lássuk:

1. Ifj. Greman László ODSE, 2. Fenyvesi László szabadkártyás, 3. Takács Szilveszter Revans DSE, 4. Polyák Géza Revans DSE.

A legjobb női játékos különdíját az orosháziak versenyzője, Krámli Anett kapta. A legnagyobb kiszálló ezen a napon egy Bigfish, vagyis 170 volt, az orosháziak versenyzője, Tyirjak Attila követte el. A legtöbb száznyolcvanat, szám szerint négyet, a tótkomlósiak visszatérő nagy öregje, Nyíregyházki István helyezte el a táblában.

A Lucky Looser győztese: Kis Martin, Dévaványa.

Ezen a napon minden volt ami egy jobb darts versenyen történhet. Izgalom, küzdelem, színvonal. Várjuk a folytatást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.