- hirdetés -

Év elején tartotta alakuló ülését, márciusban pedig a cégbíróság is bejegyezte a megalakult Orosházi Darts Sport Egyesületet. Városunk legújabb sportcsapata új helyszínen gyakorol.

Nagy változás előtt áll az orosházi klub, hiszen tagjainak jó része más egyesület csapatát erősíti még ebben a naptári évben, de készülnek a haza igazolásra, ha a versenyszezon véget ér, mondta el a klub elnökségi tagja, Helbert Márk. Mint megtudtuk, az új csapatnak helyet biztosító Medica presszó mára bizonyos versenyeken szűknek bizonyult, így új, nagyobb helyet keresett és talált az egyesület.

Az orosházi kis csapat egy része (Fotó: ODSE)

– A magam részéről hálás vagyok az Asztalos családnak és a Medicának, hogy befogadtak bennünket és sokat segítettek a klubnak az elindulásban, amit ezúton is szeretnék megköszönni. A márciusi indulás óta több helyen is kitelepültünk és próbáltuk a sportágunkat népszerűsíteni. Ezt a célt szolgálja a vármegyei amatőr versenysorozaton való részvételünk is. Új helyünkön, a Táncsics utcai Helyneked-ben nyolc táblán tudunk versenyt rendezni és tervezünk is, még az idén kettőt. November 18-án lesz a Békés vármegyei Amatőr Darts Bajnokság orosházi fordulója és december 9-én az Orosházi Darts SE rendezésében I.ODSE Open, melyre már érkeznek a jelentkezések és egy jó mezőny várható. Bízom benne, hogy legalább negyven nevezésünk lesz – teszi hozzá Márk.

Zajlik az edzés, még a Medicában. Helbert Márk (fehérben) összpontosít (Fotó: OrosCafé)

Az ODSE – immár a haza igazoló játékosokkal – részt vesz jövőre a Magyar Darts Csapatbajnokságon. A ranglétrát az új klubnak persze végig kell járni, így a negyedosztályban vitézkednek az orosháziak (reméljük, csak jövőre). Mint megtudtuk mindenképp szeretnének Darts Liga fordulót is szervezni.

Jelenleg 21 fős a taglétszám, de bíznak benne, hogy ez szépen, folyamatosan növekedni fog, akár a decemberi két világbajnokság TV közvetítései miatt is.

– A kezdő játékosoknak próbálunk az edzéseken is maximális játéklehetőséget biztosítani és a rutinos játékosok át is adják tapasztalataikat, hiszen ez egy nagy koncentrációt, stratégiát, taktikát igénylő sport. Örvendetes, hogy a legtöbben rövid néhány hónap alatt nagyon sokat fejlődtek. Szeretnék mindenkit biztatni, hogy látogassanak el versenyeinkre, akár nézőként, de a bátrabbak ki is próbálhatják magukat – zárja a beszélgetést Helbert Márk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.