- hirdetés -

OMTK-ULE 1913 – Újfehértói SK : 4-3. Az orosházi női focisták kétgólos hátrányból fordítva nyertek a hét végén az Eötvös csarnokban. Hiszik, vagy sem, a hét sportolója ismét egy női labdarúgó, mégpedig a csapat egyik meghatározó játékosa, Zvolenszki Vivien.

Vivien az orosházi női csapat rutinosabb játékosai közé tartozik. 1993-ban született Orosházán. Szentetornyán nőtt fel, ott is járt iskolába, és csakúgy, mint sorozatunk előző heti főszereplője – unokatestvére, Szlopóczki Niki – ő is kiskorától kezdve rengeteget focizott a fiúkkal együtt. Hol csak úgy, az utcán, hol az akkor még jobb állapotban lévő betonpályán. A középiskola elvégzése után, mikor 2011-ben megalakult a Szentetornyai Amazonok focicsapata, nem is volt kérdés számára, hogy leigazoljon-e. Édesapja, Zvolenszki Attila edzősködésével érte el első sikereit az Amazonok csapatában.

Jól érzi magát az ULE kék mezében

– Az egy jó időszak volt. Később, amikor az Amazonok feloszlott, volt egy rövid kitérőm Kaszaperen, nagypályán, majd következett Csorvás és az NB II. A Covid járvány és különböző sérülések miatt nem tudtuk a bajnokságot befejezni, aztán várandós lettem és akkor volt egy kis szünet a fociban. Amikor az ULE női csapata alakult, Szabó Tündi megkeresett én pedig igent mondtam. Bár akkor még csak három hónapos volt a kisfiam, elkezdtem az edzést a lányokkal. Kicsit hosszabb pihenőt terveztem, de már nem bánom. Nagyon jól érzem magam a csapatban. Szinte mindenkit ismertem régebbről, vagy épp együtt is játszottunk. Egy remek kis közösség alakult ki.

A tanítványok között

Az egyesület vezetése részéről is egyre nagyobb a bizalom irányunkban, igyekeznek minden segítséget megadni, ami a jó munkához, a fejlődéshez kell. Volt nyáron egy U15-ös toborzó, így mostanra már van utánpótlás csapatunk is, aminek én lehettem az edzője. Vannak köztük nagyon ügyesek, akik belátható időn belül a felnőtt csapatot erősíthetik. Úgy látom a lányokon, hogy jó helyen vannak, élvezik, hogy egy ilyen egyesületnél lehetnek és már augusztus óta sokat is fejlődtek – vázolja pályafutását Vivien.

Főhősünktől megtudhattuk, hogy szinte minden poszton játszott, régebben többször volt gólkirálynő, többször választották a torna legjobb játékosává, de ma már hátul érzi jobban magát és a gólszerzés helyett jobban szereti a csapattársakat jó labdákkal kiszolgálni. Mostanában nem annyira elégedett a formájával, de mint mondja lesz ez jobb is.

Viva – Zvolenszki Vivien – a csapat egyik meghatározó játékosa (Fotók: Zvolenszki Vivien albumából)

– A vasárnapi meccsen újra megmutattuk, hogy van tartása a csapatnak, tudunk az utolsó percig küzdeni. Erre ebben az osztályban szükség is van, mint ezt legutóbb meg is tapasztaltuk. Úgy érzem fejlődik a csapat játéka. Talán jobb lenne, ha hetente többször edzenénk, de mivel sokan vagyunk anyukák, néhányan több műszakos munkarendben dolgoznak, nehéz összehozni. Minden esetre jól érzem magam és még sokáig szeretném folytatni a focit is, az edzősködést is – zárja a beszélgetést a hét sportolója, Zvolenszki Vivien.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.