- hirdetés -

A Nagy Gyula Területi Múzeum külseje már sokat elárul arról, igazán nagy változásokra lehet számítani az épület belső terében is. A munkálatok gőzerővel folynak, hogy bő egy hónap múlva, januárban ünnepélyes keretek között adhassák át a megújult intézményt.

Fáradhatatlanul folyik a munka a Nagy Gyula Területi Múzeumnál, hogy külseje után a belső tért is új életet kapjon. A mintegy 100 millió forintos projektet várhatóan januárban fejezik be, de a változás már most is látványos. A múzeum Facebook oldalán Józóné Katalin, igazgató arról számolt be, a kiállításhoz szükséges kiemelőket nemrég hozták el Győrből, az emeleten a parketta rendbetétele megtörtént, valamint a vitrinek is megérkeztek. A javítási és felújítási munkálatok a földszinten folytatódnak tovább, ahol szintén nagy munka vár a mesterekre.

A megújuló múzeum emellett egy új, állandó kiállítással is készül. A Thék Endrét bemutató tárlaton számos érdekességet megtudhatunk majd Orosháza Díszpolgáráról. Munkái közül egy asztalt és egy szekrényt is megcsodálhatunk majd, valamint a gyárában készült zongora is a kiállítás részét képezi.

Fotók: Nagy Gyula Területi Múzeum

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.