- hirdetés -

Az ittas járművezetés jelentős baleseti kockázat, ezért a rendőrök folyamatosan igyekeznek kiszűrni a forgalomból azokat, akik alkoholfogyasztás után ülnek volán mögé. Békés vármegyében az elmúlt három napban öt járművezető esetében is felmerült a gyanúja annak, hogy ittasan közlekedtek.

Mindannyian személygépkocsit vezettek, ketten pedig anyagi káros balesetet is okoztak. Mindkét baleset november 24-én történt, az egyik Köröstarcsán, a másik pedig Békésen. Köröstarcsán a Széchenyi utcában 8 óra körül egy férfi autójával meg akart fordulni az úton, de a manőver közben nekiütközött egy parkoló kocsinak. Az eset után a férfi elment a helyszínről, de a rendőrök megtalálták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol többszöri mérés is alátámasztotta, hogy ittasan vezetett. A másik baleset Békésen, a Lengyel Lajos utcában történt, ahol a személyautó vezetője nem tartott kellő oldaltávolságot a mellette haladó autóval és nekiütközött. Ez a férfi is elment a helyszínről, de később visszament oda. A mérések megállapították, hogy a történtek idején alkohol volt a szervezetében.

Ugyanezen a napon Battonyán is ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök. Közúti ellenőrzés során állították meg és a helyszíni alkoholmérés, majd pedig további mérések is megerősítették az alkoholfogyasztás gyanúját. Ugyanez történt november 25-én Mezőkovácsházán, november 26-án pedig Sarkadon is. Mindkét alkalommal alkoholfogyasztást jelzett a helyszíni szonda, majd rendőrkapitányságon mért értékek is. A rendőrök minden esetben bevonták a sofőrök vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellenük.

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy ittasan ne induljanak el, ne vezessenek!
– Az alkoholos befolyásoltság növeli a baleseti kockázatot, hiszen az ittas ember másként érzékeli a körülötte lévő és történő dolgokat. Akár még vétlenül is szenvedhet olyan balesetet, amit józanul, ha időben látja, hogy más szabálytalankodik, és megfelelően reagál, el tudott volna kerülni. Közlekedjenek szabályosan, figyelmesen, vigyázzanak magukra, utasaikra és közlekedő partnereikre is – hangsúlyozzák közleményükben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.