- hirdetés -

A Makói KC együttesétől igazolt Orosházára Míg Tamás, aki a Pick Szeged korosztályos csapataiban nevelkedett, majd 5 évet az FKSE Algyő csapatában is kézilabdázott. A belső posztokon bevethető játékos szombaton már be is mutatkozhat orosházi színekben.

A 21 éves Míg Tamás az irányító/átlövő posztokon lehet a CSIKO kézilabdacsapatának segítségére. A sport mindig is közel állt hozzá, családjának is köszönhetően, hiszen édesapja válogatott súlylökő volt, édesanyja pedig a mai napig félmaratonokon vesz részt. Ebből adódóan, nővérével együtt mindig teljes vállszélességgel támogatták és terelgették pályafutását. A sport mellett harmadéves közgazdaságtan hallgató a Szegedi Tudományegyetemen.

A kézilabdával 10 éves korában ismerkedett meg Szegeden.
– 16 éves koromig a Pick Szeged utánpótlását erősítettem, ezt követően igazoltam át Algyőre. Ott már megismerkedhettem az NB II-es környezettel, illetve egy korosztályos harmad-, majd másodosztály megnyerése után az első osztályban is kipróbálhattam magamat – idézte fel pályafutásának főbb állomásait Tamás.

Az utánpótlás éveket követően a makói klubnál töltött pár hónapot.
– Rendkívül örültem, mikor Németh László megkeresett az elmúlt hetekben, ugyanis rendkívül szimpatikus, amit tesznek a férfi kézilabda visszaépítése érdekében Orosházán, így természetesen nem tudtam nemet mondani egy ilyen lehetőségre. Innen is köszönöm Kéri Martinnak, hogy felhívta rám a figyelmet a vezetőségnél. Remélem hozzá tudom segíteni a csapatot a kitűzött célok eléréséhez, Hajrá CSIKO – mutatkozott be az egyesület honlapján is a CSIKO új játékosa.

A CSIKO kézilabdázói ezen a hétvégén a Berettyó MSE csapata ellen játszanak idegenben, míg két közvetlen riválisuk, a Mezőtúr és a Makó éppen egymás ellen lépnek majd pályára.

Kiemelt képen: Míg Tamás a két csapat döntetlennel végződő odavágóján még ellenfélként próbálja megállítani Borbély Leventét, a hétvégén azonban már közösen dolgozhatnak a győzelemért (Fotó: CSIKO SE honlapja)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.