- hirdetés -

Egy Mesterségek régen és ma nevű programsorozathoz csatlakozott a közelmúltban a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium intézménye. Az egész vármegyén átívelő kezdeményezés keretében hétfőn a Petőfi Művelődési Központban várták a vendéglátós szakmák iránt érdeklődőket.

Maga a rendezvény, vagyis inkább rendezvénysorozat egy pályázat kapcsán valósult meg. A vármegyéből több szakképző intézmény is részt vesz benne, mind a Gyulai Szakképzési Centrum, mind a Békéscsabai Szakképzési Centrum iskolái közül. Tegnap pedig Orosházán folytatódott az ehhez kapcsolódó programsorozat – ismertette a részleteket Pörneki Attila, a Kossuth-iskola igazgatója.

Az eseménynek a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-terme adott otthont, az iskola pedig a vendéglátás, azon belül is a szakács és a pincér szakmák jellegzetességeit mutatta be a program résztvevőiknek, az érdeklődőknek, a többi intézmény diákjainak. Mint mondták, maga a rendezvénysorozat története még nemrég indult az útjára, amikor a pályázat keretében megkeresték a szakképzési centrumokat. A Gyulai Szakképzési Centrum felosztotta az intézményei között, hogy melyik szakmát mutassák be, így esett Orosházán a vendéglátásra a választás.

Másnap pedig már Gyulán vették ki a részüket a bemutatásból, ahol az általános iskolai tanulók ismerkedhettek ezzel a szakterülettel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.