- hirdetés -

Ismét családi napra hívta az érdeklődőket a Petőfi Művelődési Központ szombat délután. A program ezúttal is nagy sikert aratott.

Már délután háromkor zsúfolásig megtelt a PMK színháztermi előtere, ahol a gyerekek és szüleik, a 16 órára meghirdetett koncert előtt tartalmasan és hasznosan tölthették az időt. Lufihajtogatás, csillámtetkó, gyógynövény bemutató, egészségsarok, szűrővizsgálatokkal, állapotfelméréssel, egészséges életmód tanácsadás várta a családokat, akik egészséges ételeket és italokat is kóstolhattak.

Készül a csillámtetkó Béres Enikő módra (Fotó: Nagy Kristóf)

Mikli Hanna, a rendezvény egyik szervezője elmondta, egy sikeres önkormányzati pályázatnak köszönhetően jöhetett létre ez a családi délután.

– A fő attrakció kétségtelenül Kalap Jakab koncertje, melyre pár nap alatt elfogytak a regisztrációs helyek. Ugyancsak a pályázat keretében rendezünk még egy családi napot november 24-én, ahol a BÁNdor gyermekfoglalkoztatás programjai mellett Jakupcsek Gabriella előadása is látható, hallható lesz. Szerencsére azt látjuk, hogy nagyon szeretik ezeket a rendezvényeket az orosházi családok, arra törekszünk, hogy folytatni tudjuk a sort – tette hozzá a szervező.

A délután sztárjától, a gyermekeivel fellépő Kalap Jakabtól megtudtuk, hogy néhány évvel ezelőtt találta ki ezt a bábkoncertnek elnevezett stílust.

Kalap Jakab és gyermekei hatalmas sikert arattak (Fotó: Nagy Kristóf)

– Azt szerettük volna, hogy ne csak zenéljünk, hanem más is történjék a színpadon. A mai gyerekek megszokták, hogy egyszerre több inger éri őket és az, hogy gitározik a bácsi, az esetleg unalmas lehet. Kitaláltuk, hogy ilyen videóklip szerűen egy kicsit megpróbáljuk a bábok segítségével megjeleníteni a dalokat. Nehéz, de nagyon hálás dolog gyerekeknek játszani. Ha, tudtuk volna, hogy ekkora az érdeklődés, esetleg bevállaltunk volna egy duplázást, de ha még a koncert után is ennyire szeretnek minket a gyerekek, akkor megígérhetem, hogy hamarosan visszatérünk Orosházára – mondta el a koncert előtt a népszerű művész.

Kalap Jakab és két gyermeke nem is okozott csalódást a zsúfolásig telt színházterem közönségének. Talán mondanunk sem kell, hogy az eredetileg 45 percesre tervezett koncert sem csupán háromnegyed órás volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.