- hirdetés -

Gyopárosfürdő Gyógyászati Központja új szolgáltatásokkal jelentkezik, ezúttal a gyermekekre koncentrálva. A Gyopárka Fejlesztő Kuckó keretében a legkisebbeket is várják a különböző gyógyító, fejlesztő foglalkozásokra.

Kiváló szakemberek nyújtanak segítségét a szülőknek a megfelelő terápia kiválasztásában, a gyermekeknek pedig a fejlődésben. Speciális egyéni terápiák mellett a kiscsoportos foglalkozások lehetősége is adott. Számos terápiáik egyik legújabbja a Dévény-terápia. Ezzel a módszerrel kevesek gyógyíthatnak az országban, ám a Gyógyászati Központ munkatársai között van képzett terapeuta és örömmel segít a hozzá fordulóknak.

– A Dévény-módszer Dévény Anna 40 éves szakmai tapasztalatán alapul és rendkívül hatékony segítséget jelent a gyermekek számára. Lényege, hogy a gyermek életkorának megfelelő mozgás akadályát keressük az izomműködés figyelembevételével. A Dévény-terápia során alapos mozgásvizsgálatot követően kézzel végzett, kíméletes technikával kezeljük a feltárt eltéréseket – nyilatkozta Horváth Andrea DSGM-szakgyógytornász, a Gyógyászati Központ vezetője.

Érdemes a terapeutához fordulni:
Mozgásfejlődésben való lemaradás esetén (nem fordítja mindkét oldalra a fejét, nem szeret hason feküdni, nem fordul, nem fordul mindkét oldalra, nem kúszik, nem szimmetrikus a kúszás, nem mászik, nem áll fel)

Tartási rendellenességek (aszimmetrikus testtartás, ferde fejtartás, aszimmetrikus végtag használat, lábtartási rendellenességek)

Izomtónus zavarok (túl feszes, túl laza izomzat)

Szopási nehezítettség (akár már pár napos korban is)

Rágás, nyelés, beszéd problémák esetében

Felnőttek számára is segítséget jelenthet a Dévény-torna. Kiváló terápia lehet mindazok számára, akik rágó ízületi problémákkal (pl: fogászati műtétek utókezelése, fogcsikorgatás), mozgásterjedelem beszűküléssel, befagyott vállal küzdenek, vagy izom sérülések, műtétek utáni rehabilitációra van szükségük.

Keressék a Gyógyászati Központot további információkért!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.