- hirdetés -

Néhány héttel ezelőtt egy kiélezett, végtelenül izgalmas mérkőzést játszott a Mezőtúrral az NB II-es bajnokság H-csoportjának nyitó fordulójában a CSIKO SE gárdája. Akkor végül egy góllal legyőzték ellenfelüket, a november 18-án rendezett visszavágó azonban a mezőtúriaknak jött ki jobban. Pedig az első félidő álomszerűen alakult, az eredmény a mérkőzés utolsó perceiben fordult meg.

Ugyan mezőtúri góllal vette kezdetét a szombat esti találkozó, a CSIKO kézilabdázói hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést az első félidő során. A klub házi góllövőlistájának vezetői, Szász Bálint és Borbély Levente is eredményesek voltak, így a 7. perctől kezdve sokáig vendégvezetést mutatott az eredményjelző. Ezt az előnyt pedig tovább növelték az orosházi játékosok, az első félidő közepén, többek között a Pásztor-testvérek góljainak is köszönhetően. 4-7-nél jött is a mezőtúri időkérés.

A vendéglátó együttes ezt követően 4-ről 2-re csökkentette hátrányát, a CSIKO játékosai ekkor azonban új lendületet vettek. Több orosházi kézilabdázó is feliratkozott a gólszerzők listájára, vagy éppen gyarapította addigi találatainak számát, így újra nagyobb előnyt tudtak kialakítani egyik közvetlen riválisuk otthonában, a félidőre pedig már 6 találattal húztak el. Pihenőre 11-17-el vonulhattak a felek. A játék képe pedig még a második játékrész kezdetén sem változott.

Nagyjából felváltva estek a találatok és még néhány percen keresztül állandósítani tudták az 5-6 gólos különbséget. A 35. perc környékén ugyan kozmetikáztak egy kicsit a mezőtúriak, de ekkor még nem volt gond, hiszen Pásztor Máté találataival a találkozó utolsó harmadára 16-23-as állással fordulhattak. Több egykori orosházi játékossal (a kapuban Lipták Máté, a mezőnyben Sárosi Gergő, Zalai Csanád és Zvolenszki Attila) állt fel a hazai csapat, közülük Zalai volt kétszer is eredményes a 43. percben, de még ekkor is 4 gól volt a különbség.

Ezúttal nem jött össze a győzelem (Fotó: CSIKO Facebook-oldala)

Ezt követően érkezett el orosházi szempontból a mérkőzés legnehezebb periódusa. A 45. percet követően egy ideig még maradt az addigi különbség, az utolsó 10 percre fordulva viszont már érezhető volt, hogy még nem dőlt el a találkozó és az újabb győzelemért vért kell izzadniuk a CSIKO kézilabdázóinak. A hazai csapat ugyanis ledolgozta a hátrányt, az 52. percben pedig egy Zvolenszki-góllal kiegyenlített. Erre még volt válasza a CSIKO-nak, de az 57. perc környékén már átvette a vezetést az ellenfél, onnantól pedig már nem engedték ki a kezükből.

Mindent megpróbáltak az orosházi játékosok, Szász Bálint például az egész mezőny legeredményesebb tagjaként 11 találatig jutott, a szombat esti találkozót viszont ezúttal pont nélkül zárták. A végeredmény 38-36 lett, a szeptemberi találkozóhoz hasonlóan egy izgalmas, végletekig kiélezett csatában dőlt el a két pont sorsa. A Mezőtúr győzelmével a tabella élére ugrott, ők 14 ponttal állnak jelenleg, a CSIKO 13, a Makó 12 ponttal követi őket.

Héjja Ádám vezetőedző a következőképpen értékelte a találkozót.
– A mérkőzés előtt egy nagyon nehéz párharcra számítottunk. Az első félidőt szinte hibátlanra hoztuk, amit megbeszéltünk és amire készültünk, azok közül minden bejött. A 45. percig a második félidei nehézségek ellenére irányítottuk a mérkőzést és jól játszottunk. Ezután a legrosszabb jött. Védelemben ami addig működött, az ekkor szétesett, támadásban jöttek a könnyen eladott labdák, így az addig kidolgozott előnyünk pár perc alatt eltűnt. A Mezőtúr visszajött a mérkőzésbe, mi pedig a hajrára kanyarodva nem tudtunk frissíteni, az ellenfél csapata átvette az irányítást. Le kell vonnunk a tanulságot a második félidőben tapasztaltakból és menni tovább azon az úton, amit a csapat kitűzött maga elé.

A két közvetlen rivális a következő héten éppen egymás ellen játszik, az orosházi kézilabdázók ezt használhatják ki, hogy visszaszerezzék vezető helyüket a pontversenyben, hiszen ők a sereghajtó Berettyó MSE-hez látogatnak.

Az U20-as együttes a sereghajtó otthonába látogatott még szerdán. A találkozón érvényesült a papírforma, az orosházi fiatalok gólzáporos, nagy különbségű győzelmet arattak a tartalékos hazai csapattal szemben: Köröstarcsai KSK – CSIKO SE Orosháza 23-64 (12-30)

Mezőtúri AFC-SYNGENTA – CSIKO SE Orosháza 38-36 (11-17)
NB II-es férfi kézilabda mérkőzés
Vezette: Győr, Hadas
CSIKO SE:
Pajkó, Tomozi (kapusok) – Ambrus 1, Szász 11, Pásztor Ákos 3, Nánási, Pásztor Máté 6, Farkas, Lászlai 3, Nagy K. 1, Simon 2, Nadicsán 2, Viczián, Borbély 3, Németh L. 1, Héjja 3.
Az ellenfél legjobb dobói: Zvolenszki 8, Zalai 7.
Kiállítások: 4 perc illetve 10 perc
Hétméteresek: 5/5 illetve 3/3

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.