- hirdetés -

A Petőfi Művelődési Központban az évek során hagyománnyá vált, hogy az őszi szünetben tökfestéssel várják az érdeklődő gyerekeket és szüleiket. Nem volt ez másként október 30-án sem, amikor már harmadik alkalommal rendezték meg a népszerűnek számító programot. Ezúttal két időpontban csatlakozhattak a családok, végül pedig érdekesebbnél érdekesebb alkotások születtek.

2021-ben hívta először életre a szünidei tökfestést a Petőfi Művelődési Központ csapata, ami sikeresnek bizonyult a gyerekek és családtagjaik körében, hiszen hagyományt teremtettek vele. Az idei tehát már a harmadik alkalom volt, az intézmény ezúttal október 30-án, két időpontban várta a vendégeket. A halloween-i hagyományoknak megfelelő tökfaragás helyett ezúttal tökfestésre volt lehetőségük a gyerekeknek, ők azonban ezt a legkevésbé sem bánták és lelkesen vetették bele magukat a feladatba.

Mikli Hanna, az intézmény kulturális szervezője elmondta, hogy idén is népszerűnek számított a program, hiszen végül mindkét időpont teltházas részvétellel zajlott. A művelődési központ többször tart különböző kézműves foglalkozásokat a gyerekeknek, ehhez gyakran csatlakoznak a Nagycsaládosok Egyesületének tagjai is, ami most sem volt másként. Segítségükkel a gyerekek a tökfestés mellett más különleges dolgokat, például denevérgesztenyét készítettek.

A héten tartott programoknak ezzel még nincs vége.
– November 4-én egy Őszi Közösségi Délutánt rendezünk majd a Petőfi Művelődési Központban, ahol szintén kézműves foglalkozási lehetőségekkel várjuk majd a látogatókat. Lesz majd arcfestés, lufihajtogatás, gyümölcssarok vagy épp meditációs tanácsadás. Fellép két orosházi tánccsapat, sorrendben a Candy Dance Crew és a ReDance Hip-Hop Crew, később pedig Gáspár Laci műsora zárja majd a rendezvényt – tette hozzá Mikli Hanna.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.