- hirdetés -

Tovább menetel a bajnokságban az orosházi női kézilabdacsapat. Újabb szoros mérkőzést nyertek meg Zavaczki Boglárkáék az Eger ellen, amivel a nyolcadik forduló után biztosan a dobogón várják a folytatást.

Fontos láncszeme, Vörös Bettina nélkül fogadta a nyolcadik helyen álló egri együttest a Zengő Alföld Orosházi KA. Kisebb sérülés miatt az átlövő csak a kispadról tudta követni az eseményeket. Az elmúlt években hazai pályán győztesen jött ki a mérkőzésből az Orosháza, ezen a mérkőzésen is erre készültek. Ennek megfelelően kezdtek a hazaiak, Zavaczki nyitotta a gólszerzést, majd az irányító alakította ki először a kétgólos különbséget. A 13. percben a tavaly még kék-fehérben szereplő Iván Emese, illetve Zsákovics Sára góljaival kiegyenlítettek az egriek, majd egy hosszabb gólcsend után a vezetést is átvették. Innentől az irányítás is a vendégek kezébe került, akik három góllal is megléptek. A szünetig jelentősen nem is változott a játék képe, egri előnnyel vonultak a felek a pihenőre.

Az öltözőből teljesen más szellemben jöttek ki a pályára a hazaiak, a védekezés felkeményedett, nehezen találtak utat az orosházi kapuig. Így öt perc után már egált mutatott az eredményjelző, 15-15. Egy fokozattal feljebb kapcsolt ezután az OKA és két góllal is meglépett, amire rögtön reagált Farkas József. Az új taktika és az a kettős emberelőny is jól jött a vendégeknek, akik kiegyenlítettek és 18-18-nál az utolsó tizenöt perchez érve egy teljesen új mérkőzés kezdődött.

Kiélezett csata folyt a pályán, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Az 54. percben Kostyó Panni gólja után ismét kettővel lépett meg az Orosháza. Nagyobb különbség kialakítására is volt lehetőség, ám ezzel nem tudott élni Morva Zoltán együttese, sőt Kenyeres Barbara sérülésével még nehezebb helyzetbe kerültek, de őrizték az előnyt. Az utolsó percre fordulva Zavaczki helyezte a kapu bal alsó sarkába a labdát, de az egriek ekkor sem adták fel, olyannyira, hogy a végén az egyenlítésért is támadhattak. Végül ezt megakadályozták a hazaiak, akik így biztosan a dobogón várhatják a Hajdúnánás elleni találkozót.

Zengő Alföld Orosházi KA – Eszterházy SC 25-24 (11-13)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 250 néző.
Vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence.
Orosháza:

Bálint – Ludvig 4, Gara 1, Zavaczki 9, Kostyó 1, Kenyeres 3, Rácz 2. Cserék: Reszegi (kapus), Ács, Baráth 1, Mikula, Bedron, Jáhn, Horváth, Petri 4. Edző: Morva Zoltán.
Az Eger legjobb góllövői: Zákányi 5, Zsákovics 5.
Kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 3/3.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.