- hirdetés -

Mivel a múlt hétvégén nem játszottak bajnoki mérkőzést a CSIKO SE kézilabdázói, így arra kértük a csapat játékosát és egyik szakmai vezetőjét, Németh Lászlót, hogy értékelje az eddigi szezont. Jelenleg négy győzelmükkel és egy döntetlenjükkel a NB II-es bajnokság H csoportjának élén állnak, de sok van még hátra a szezonból. 

– Az eredmények szempontjából eddig csakis pozitívan lehet visszatekinteni az elmúlt hetek bajnoki meccseire, hiszen most látjuk csak igazán, hogy a ki-ki mérkőzéseken is mikre lehet képesek a játékosok. Már a keret nyári kialakításánál is fontos szempont volt, hogy személyiségekre építsük fel a csapatot, mert az olyan helyzetekben is, amikor mondjuk 3-4 gólos hátrányból kell felállnunk, akkor az egymásért való küzdés és a személyiségek tudják megnyeri az adott találkozót – kezdte az értékelést Németh László.

Mint mondta, a H csoport minden együttesénél vannak jó és rutinos játékosok, de talán az orosházi egyesületre jellemző a leginkább, hogy ezek a tapasztalt kézilabdázók egyénileg is a mérleg nyelvét jelenthetik egy-egy összecsapás során, legyen szó akár a kapusokról, akár a mezőnyjátékosokról. Igyekeznek mindig kiemelni az orosházi közönség támogatását, hiszen az eddig lejátszott találkozók nagy része az Eötvös-csarnokban zajlott, a szurkolók pedig minden esetben biztosították a telt házat, de Újkígyósra is nagyon sokan elkísérték őket. 

A Makó lehet az egyik legkeményebb ellenfél a szezon során (Fotó: Nagy Kristóf)

– Már körvonalazódik, hogy reális cél lehet a felső házba való feljutás. De igyekszünk a helyén is kezelni az eddigi eredményeket, hiszen több olyan mérkőzésünk is volt, hogy éppen csak nüanszok döntöttek. Játéktudásban én úgy gondolom, hogy a Makó emelkedik ki az ellenfeleink közül, valamint a Mezőtúr is nagyon jó játékerőt képvisel. Nagyon komoly összecsapások várnak még ránk ellenük idegenben. Érdemes még szót ejteni azokról is, akikkel nem játszottunk, a Pick Szeged és a Békés korosztályos együtteseiről – sorolta. 

Legközelebb, október 29-én éppen Szegedre utaznak és próbálják meg begyűjteni az újabb két pontot. Ellenfelük pedig olyan játékerőt képvisel, amivel akár bele is szólhat a bajnokság végkimenetelébe. Ellenben, ha ők nem kerülnek be a felsőházba, az ellenük elért eredményeket nem viszik tovább a csapatok. Újabb nehézséget jelent majd, hogy a CSIKO házi góllövőlistájának vezetője, Szász Bálint ezúttal a megállapodás értelmében nem lép majd pályára, hiszen épp a szegedi egyesület utánpótlásában lát el edzői feladatokat. 

Eddig 4 győzelem és 1 döntetlen a mérleg (Fotó: Zsedényi Péter)

Németh László azt is elmondta, hogy legutóbb a Makó elleni védekezésük nem volt olyan hatékony, mint szokott, nem is tudtak annyit edzeni előtte a védelem tengelyét alkotó játékosok, ezt pedig szeretnék kiküszöbölni a következő hetekben, hogy továbbra is stabil hátteret adhassanak a támadásokhoz, gyors lerohanásokhoz. Október 25-én Németh László és Balogh Zsolt (illetve az egyesület játékosai közül a szegedi utánpótlást képviselve Szász Bálint) egy, a Magyar Kézilabda Szövetség által rendezett konferencián vett részt, mintegy 150 utánpótlás- és felnőtt edzővel közösen. 

– Szuper előadásokat hallhattunk, amelyek felhívták a figyelmünket utánpótlás nevelés hiányosságaira és kiemelték, hogy milyen szegmensekre kell figyelni. Sótonyi László előadása volt a leghasznosabb számunkra, melyben részletesen elmondta a junior válogatott sikerének a titkát. Hihetetlen profizmus vette körül ezeket a srácokat és ezért a sikerért a stáb (6-7 ember) összes tagja nagyon keményen megdolgozott – sorolta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.