- hirdetés -

Idén már 11. alkalommal ünnepelhette a Nemzeti Kódolás Hetét az ország. Éppen ezért a Czina Sándor Tagintézmény is több, a kódolással kapcsolatos eseményt szervezett az elmúlt időszakban. A diákok a tanórák alkalmával rengeteg programban vehettek részt, melynek során játékos módon ismerkedhettek a digitális világgal.

A Kódolás Hete programjában több, nemzetközi iskola részt vesz. Az alkalomból rendezett eseményeket pedig regisztrálni is tudják az intézmények. A versenyen Magyarország eddig a kilencedik helyen áll, mely többek között a Czina Sándor Tagintézmény kreativitásának is köszönhető, hiszen rengeteg érdekes programot találtak ki diákjaik számára.

– A tanórákon és a napköziben informatikai eszközök nélkül kódoltunk például színezőkkel, énekkel, ritmussal, mozgással. Emellett titkosírást fejtettek meg a gyerekek, vagy Morse-kódot. QR kódban bújtak el a feladatok, rejtvényekkel tették színesebbé a tanórákat a pedagógusok. Digitális kultúra órán már a padlórobotok mellett a Micro:Bit is megjelent. Az idei évben a Kódolás Hete záró rendezvényeként pedig ismét csatlakoztunk a „Kódold át az éjszakát!” elnevezésű pizsamapartihoz – ismertette Csányi Judit, intézményvezető.

A tematikus programnak köszönhetően a diákok a bolygók és csillagok között járhattak. Október 20-án például az egész iskola átalakult és a tantermek helyett érdekesebbnél érdekesebb állomások vártak a tanulókra különböző bolygóközi kihívásokkal. Az igazgatónő hozzátette, az egyik kedvenc program kétségkívül a szabadulószoba volt. – A tornateremben drónverseny és papírrepülő hajtogatás, majd versenyzés volt, melyre néhány szülő is elkísérte gyermekét – emelte ki Csányi Judit.

A pizsamaparti folyamán több iskolával is videókapcsolatot létesítenek, így megosztják egymással a tapasztalatokat, valamint, hogy milyen programokkal készültek az elmúlt héten a diákok számára. Ezzel igazi közösségi élményt gyűjtenek a fiatalok, így az iskola a tanulás mellett a játék és a kikapcsolódás színterévé vált.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.