- hirdetés -

A Gyulai SZC Kossuth Lajos Technikum, Szakközépiskola és Kollégium nyílt napot tartott csütörtök délelőtt. A szakképzés felé indulni szándékozó nyolcadikos általános iskolás diákok ismerkedhettek ezen a napon a patinás intézménnyel és az ott folyó munkával.

Pörneki Attila, az iskola igazgatója elmondta, hogy a nyílt nap minden esztendőben kiemelt jelentőségű esemény az intézmény életében. Ilyenkor a beiskolázási időszakban várják a nyolcadikos általános iskolás diákokat, akik a szakképzésben képzelik el a jövőjüket, hisz fontos, hogy a lehető legtöbb információ birtokában hozhassák meg döntésüket.

Az intézményben magas fokú informatikai képzés folyik (Fotó: Palotás Rajmund)

– Nyílt napjainkon vendégeinknek lehetősége van végig menni az iskola teljes területén és természetesen valamennyi itt oktatott szakmánkat bemutatjuk. Ezeken az alkalmakon jelen vannak duális partnereink képviselői is, tőlük is tájékozódhatnak az iskola ideje alatti szakmai gyakorlatokat és a későbbi elhelyezkedési lehetőségeket illetőleg is. Vannak igen népszerű szakmáink. Nyilvánvalóan a mai világ követelményeivel összhangban nagy érdeklődés van az informatika iránt, illetve a szoftver fejlesztő és tesztelő technikus szakmánk nagyon népszerű. Kiemelten érdeklődnek a diákok a rendészeti képzéseink iránt, de nem vesztettek népszerűségükből a vendéglátós szakmáink sem – foglalta össze az iskolaigazgató.

Továbbra is népszerűek a vendéglátós szakmák (Fotó: Palotás Rajmund)

A csütörtöki mezgés nyílt napon nagy volt az érdeklődés, sokan vettek részt a szakmákat bemutató előadásokon. Pontos számot ugyan még nem tudni, de Pörneki Attilától kapott információnk szerint az érdeklődő nyolcadikosok száma messze meghaladta a százat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.