- hirdetés -

Az igazságügyi orvosszakértő elsődleges tájékoztatása szerint nem a sérülései miatt hunyt el az orosházi idős asszony, akit október 9-én rabolt ki egy 17 éves lány.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az eset a Martinovics utcában történt, egy nő hátulról odalépett egy idős asszonyhoz, kitépte a kezéből a táskáját és elmenekült. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei egy órán belül kiderítették, hogy ki gyanúsítható a rablással. A 17 éves orosházi nőt nem sokkal később, 13 óra körül elfogták és őrizetbe vették. Később az idős nő a korházban elhunyt.

Ezért vizsgálták, hogy a történtek és az asszony halála között van-e összefüggés. Ez a folyamat lezárult, ugyanis a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatta arról a BEOL hírportált, hogy a büntetőeljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő elsődleges tájékoztatása alapján nincs összefüggés az idős nő rablás során elszenvedett sérülése és halála között.

A fiatalkorút a rendőrség minősített rablás bűntette miatt gyanúsítottként vonta felelősségre, amely 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Mivel a bűncselekmény különös tárgyi súlyúnak minősül; a magas büntetési tétele miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye; illetve tartani lehet attól is, hogy a terhelt szabadlábon a tanúk jogellenes befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné a Gyulai Járási Ügyészség javasolta letartóztatását. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett, így egy hónapra rendelte el a 17 éves lány letartóztatását.

A nyomozást az Orosházi Rendőrkapitányság végzi.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.