- hirdetés -

Pestszentlőrincen rendezték a múlt hétvégén a XXV. Bushido Kupa, Knockdown Utánpótlás Magyar Bajnokság küzdelmeit. A megmérettetésen természetesen részt vettek a shihan Zsiga Zsolt vezette Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) versenyzői is.

A nagyszabású versenyen ötven egyesület négyszáz versenyzője lépett tatamira formagyakorlatban (kata) és küzdelemben. Az orosházi karatésok hírnevükhöz méltóan szerepeltek, két arany, két ezüst és egy bronzéremmel zárták a napot.

Aranyérmet szerzett a gyerek II. korcsoportban Pintér Bálint formagyakorlatban és nem talált legyőzőre a serdülők közt, küzdelemben Boros Ádám, amivel már kétszeres utánpótlás magyar bajnok.

A boldog érmesek és mesterük, shihan Zsiga Zsolt (Fotó: OKKSZK)

Két ezüstérmet hoztak az orosháziak. Szokolai Bence a gyerek II. korcsoportban, küzdelemben végzett a dobogó második fokán, Alzubi Alhassan pedig az ifjúságiak közt, szintén küzdelemben lett „ezüstös”. Az OKKSZK. bronzérmét gyerek I kategóriában Györki Zsolt, küzdelemben szerezte. Orbán Félix és Alzubi Yahya számára nem sikerült a dobogós helyek valamelyikét elérni, a felnőttek közt induló Szőke Tamást pedig a verseny előtti orvosi vizsgálat után, kissé magasabb vérnyomása miatt az orvos nem engedte versenyezni. A magyar bajnokság végén shihan Zsiga Zsolt értékelt:

– A versenyzőink által nyújtott teljesítmény rendkívül előremutató. Az elmúlt tíz hónapban már zavartalan volt a felkészülésünk és az azóta rendezett hazai versenyeken az indulóink többsége döntőbe jutott. Ez számomra nagyon jó jelnek számít. A rendszeres és kemény edzésmunka miatt olyan fejlődést látok, ami reményekre jogosít a jövő évi nagyobb világversenyeket tekintve is – mondta elégedetten a mester.

Az orosházi karatésok most a jövő heti, nemzetközi versenyre, a Ludovika kupára készülnek. A hat ország sportolóit felvonultató megmérettetésre tizenkét fős orosházi küldöttség utazhat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.