- hirdetés -

Ha már van orvosbál, mérnökbál, gazdabál, akkor legyen nyugdíjas bál is. Ebből a megfontolásból hívta életre először Szenior bálját a Magunkért Egymásért Civil Egyesület. Az idei már a negyedik volt, és aki október 14-én részt vett a Petőfi Művelődési Központban rendezett eseményen, az megállapíthatta, hogy az érdeklődők lelkesedése egyre nagyobb, a színvonal pedig egyre magasabb.

Csorvás Város Fúvószenekara és Majorette csoportja nyitotta meg a koncertterembe szervezett bált, a zenészek és táncosok ez alkalommal is fantasztikus élményt nyújtottak a jelenlévőknek. Ahol ők színpadra állnak, ott garantált a jó hangulat, hisz minden alkalommal jól ismert, szeretett dallamok csendülnek fel a fúvósok előadásában, a zenei élményt pedig abszolút megkoronázza a látvány, amelyet a mazsorettcsoport műsora nyújt. Százötven fő tapsolta pirosra a tenyerét az előadás láttán, Orosháza mellett Tótkomlósról és Nagyszénásról is sokan érkeztek, valamint rekord számú delegációval képviseltette magát az eseményen a nagymágocsi nyugdíjas közösség, amely először vett részt MECÉ-s rendezvényen.

– Szeretnénk összefogni nemcsak a város, hanem a környék nyugdíjasait is – fogalmazott Keller Erika, a MECE elnöke. – Idén is megszólítottuk őket, és boldogok vagyunk, hogy ilyen sokan mondtak igent a Szenior bálunkra. A résztvevők többsége hatvanöt pluszos, egy-két fiatal színesíti a rendezvényt, tőlük azt várjuk, hogy még nagyobb hangulatot teremtenek majd. Nívós műsorral készültünk, a fúvósok és mazsorettesek után Maksa Zoltán humorista veszi majd át a mikrofont, vacsora után pedig Takács Noémi és Takács Andrea légtornászok szórakoztatják a közönséget.

Antal László önkormányzati képviselő köszöntőbeszédét egy Cicero idézettel nyitotta.

– „Nehéz időkben nem lehet olyan megoldást találni, amely nem járna kockázattal.” Jól példázza ezt a MECE története is, hiszen próbatételekkel, kudarcokkal és persze sikerre vitt kezdeményezésekkel volt kikövezve az útjuk, amely elvezetett a mai bálhoz is. Értéket teremteni nagy dolog, azt megismertetni, elfogadtatni még nagyobb. De a legnagyobb dolog az értéket megőrizni és megóvni, és ha lehet, gyarapítani, továbbvinni. Mostantól kezdve ez válik ezen közösség legfontosabb feladatává – fogalmazott az önkormányzat képviselő.

Szverle István klubvezető kiemelte, céljuk egy olyan bál megszervezése volt, ami igazán rangos és előkelő, és ahol a szenior közösség tagjai megmutathatják magukat. Boldogok, hogy sok új arccal találkoztak az est folyamán.

– Mindig keressük a kapcsolatokat, mindig készen állunk arra, hogy új közösségeket ismerjünk meg. A Magunkért Egymásért Civil Egyesület ereje egyrészt a nagyon erős összefogásban rejlik, másrészt pedig a nyitottságban, abban, hogy folyamatosan keressük a kapcsolatteremtés lehetőségét. Az egyesületünk idén is bővült néhány taggal, ők most kezdik megismerni a klubéletünket. Hisszük, hogy a példa ragadós lesz, és egyre többen csatlakoznak majd hozzánk. Programkínálatunk mindig gazdag, hamarosan megszervezzük az első Erzsébet bálunkat, amelyet a legnevesebb Erzsébet, Sissy kultusza köré építünk majd, aztán pedig érkezik az adventi időszak a közös karácsonyozással, és sokan jelezték már, hogy szeretnék velünk tölteni az év utolsó napját is – fogalmazott Szverle István.

Az egyesület rendezvényeinek folyamatos támogatója a Kéknefelejcs Cukrászda, a MECE vezetősége ezt egy díszoklevéllel hálálta meg, amelyet a megnyitóbeszédek ideje alatt nyújtottak át. Akkor még nem is sejtették, hogy a cukrászda egy meglepetés tortával is készült erre az alkalomra. A kedves ajándékot a vacsora után leplezték le. Az est során a jó hangulatról a Silver zenekar gondoskodott.

Fotó: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.