- hirdetés -

A Gyulai Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves büntetlen előéletű orosházi nő letartóztatását, aki hétfőn Orosházán kirabolt egy 82 éves idős nőt. Szó szerint idézzük a Békés Vármegyei Főügyészség sajtóközleményét.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú terhelt október 9-én, 8 óra körüli időben Orosházán, egy élelmiszerboltban vásárlás közben figyelt fel a 82 éves, időskorú nőre, majd a boltból távozva kb. 2 méter távolságból követni kezdte őt. Az Iglói útra érve a terhelt hirtelen hátulról fellökte a bottal közlekedő, idős koránál fogva nehezen közlekedő sértettet, aki ennek következtében a betonra zuhant.

Ezt követően a fiatalkorú terhelt jogtalan eltulajdonítási szándékkal elvette a sértett táskáját a benne lévő értékekkel együtt, ezután kissé távolabb ment és a táskából kivett 11 000 forint készpénzt és 4 doboz cigarettát, majd a táskát eldobva távozott a helyszínről.

A fiatalkorú terheltet a rendőrség október 9-én minősített rablás bűntette miatt gyanúsítottként vonta felelősségre, amely 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

– A fiatal nővel szemben a letartóztatás több különös oka is megállapítható: így a bűncselekmény különös tárgyi súlyúnak minősül; a magas büntetési tétele miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye; illetőleg tartani lehet attól is, hogy a terhelt szabadlábon a tanúk jogellenes befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné – írta hivatalos közleményében a Békés Vármegyei Főügyészség.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett és a mai napon 1 hónapra elrendelte a fiatal nő letartóztatását.

Kiemelt kép: illusztráció

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.