- hirdetés -

Az időben felfedezett betegségek halálozási arányának csökkentése érdekében hozott létre 2001-ben egy egészségügyi programot a kormány. Ennek keretében a szűrések fontosságára, a megelőzésre hívják fel a figyelmet, így október 13-án a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben az orosházi és térségi embereket is várják a szűrések délutánjára.

Több mint tízféle, ingyenes szűrés lesz elérhető a Dr. László Elek Kórház, az Orosházi Mályvavirág Pont és az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében induló szűrések délutánja során. A 45 és 65 év közötti nők már előzetes meghívót is kaptak az október 13-i eseményre, akiket emlőszűrésre várnak a rendelőben. Mellettük természetesen azok a nők is igényelhetik a vizsgálatot, akik legalább két éve nem voltak mammográfián, és beutalót kérnek háziorvosuktól. Időpont egyeztetésre a 06 68 411-166/463-as mellékén van lehetőség 11 és 13 óra között.

Az emlő-és méhnyak szűrés minden nő számára fontos, hiszen a daganatos megbetegedések miatti halálozás a második leggyakoribb ok Magyarországon. Nem véletlen, hogy a 45-65 év közötti nők emlőszűrésre kétévente, míg a 25-65 éves korcsoport háromévente kap meghívólevelet méhnyak szűrésre. Ezzel a megelőzés fontosságát szeretnék hirdetni, hiszen minél korábban felfedezik a betegséget, annál hatékonyabb lesz a kezelés.

A délután 15 és 18 óra között rendezett eseményen a mammográfia és méhnyakrák szűrés mellett lehetőség lesz szájüregi rákszűrésre is, csontsűrűség vizsgálatra, neuropátiás lábvizsgálatra, testtömeg összetétel, vércukorszint és vérnyomásmérésre, gyermekek ortopédiai szűrésére, cukorbetegek számára életmódtanácsadásra, illetve egyéb szűrésekkel kapcsolatos tájékoztatókra is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.