- hirdetés -

Ötödik győzelmét szerezte sorozatban a Zengő Alföld Orosházi KA. Szombaton este a SZISE ellen játszottak a női kézilabdások és végig vezetve, magabiztos sikert arattak a fővárosiak ellen.

Nehéz mérkőzésre számított a találkozó előtt Morva Zoltán, hiszen tavaly mindkét találkozón a budapesti csapat örülhetett. Ennek megfelelően idegesen kezdtek a mellrák elleni küzdelem jegyében rózsaszín mezben pályára lépő orosháziak. Az első gólra két percet kellett várni, Vörös Bettina lőtte be a hétméterest és ezt követően uralták is a találkozót. Egy darabig tartotta a lépést a SZISE, negyed óra után ritmust váltott az Orosháza és előbb 9-7-re, majd 11-7-re is vezettek a hazaiak. Ezt követően még közelebb zárkóztak Márczyék, de a szünetre visszaállt a négygólos különbség.

A második félidőt hasonlóan kezdte az OKA, ismét egy hétméteres jelentette az első gólt, ezúttal Zavaczki volt eredményes. A fordulópontot most is a játékrész közepe jelentette, Baráth Berta góljával alakult ki a legnagyobb különbség, 24-17-re lépett el az Orosháza. A védekezés remekül működött, a nehezebb időszakokban pedig mindig volt egy-egy játékos, aki lökött egyet a szekeren. A végén még valamelyest faragott a hátrányon a vendég alakulat, de az 58. percben Bálint Anna büntetőt fogott, majd Ludvig Krisztina gólja után végleg eldőlt a találkozó. A végeredmény 29-25, megérdemelten gyűjtötte be a szurkolók tapsát és elismerését a csapat.

Morva Zoltán: Magabiztos győzelmet szereztünk. Az elején közel volt egymáshoz a két csapat, majd tudtunk váltani és egy nagyobb előnyt kiharcolni. Ezután már nyugodtabban kézilabdázhattunk. Az első hat forduló után pozitív érzéseim vannak. Sajnálom azt a szigetszentmiklósi mérkőzést, de ha nekem a szezon előtt valaki azt mondja, hogy hat meccsből ötöt megnyerünk, aláírtam volna. Remélem, hogy az egy hét szünet nem zökkenti ki a társaságot, mert elindultunk egy nagyon jó úton, és ha így folytatjuk, akkor ez egy szép szezon lesz.

Zengő Alföld Orosházi KA – SZISE-Bamba Marha 29-25 (16-12)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 200 néző.
Vezette: Barna Viktor, Kovács Bence.
Orosháza:

Bálint – Ludvig 3, Vörös 4, Zavaczki 5, Mikula 5, Kenyeres 4, Rácz 1. Cserék: Reszegi (kapus), Petri, Kostyó, Gara, Ács 1, Jáhn, Baráth 6, Bedron, Horváth. Edző: Morva Zoltán.
A SZISE legjobb góllövői: Pasqualetti 9, Helm 3, Márczy 3.
Kiállítások: 12 perc, illetve 10 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 6/4.

A következő héten nem játszik a csapat, legközelebb a Komárom otthonába látogatnak Kenyeres Barbaráék. Hazai pályán október 28-án, az Eszterházy SC ellen láthatják ismét a szurkolók a kedvenceiket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.