- hirdetés -

Családi napot tartottak szeptember 29-én az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája Székhely Óvodában, azaz röviden a Lehel oviban. Egy nyertes pályázatnak köszönhetően a vezetőség különleges programokkal örvendeztethette meg a gyerekeket és kísérőiket.

– Régi-régi hagyomány nálunk, hogy ilyenkor ősszel családi napot rendezünk az óvodánkban – mesélte Horváth Lajosné telephelyvezető. – Ez alkalommal egy igazi Mihály-napi vásári forgatagot varázsoltunk az óvodánk udvarára, amelynek középpontjában a néphagyományok őrzése állt. Sokféle témakörben kínáltunk kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. Célunk volt a közös időtöltés megszervezésével a családi kapcsolatok erősítése, valamint az óvodai közösségünk összekovácsolása.

A rendezvényt a Harangos Néptáncegyüttes kis táncosai kezdték, akik fergeteges hangulatot varázsoltak a Lehel óvoda udvarára. Műsoruk zárásaként művészeti vezetőjük, Móricz Bence játékra csábította az óvoda felnőtt- és gyermekközösségét, és egy táncházzal fokozta a jó hangulatot.

– A délelőtti színes programok sokaságát a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatán nyert 350 ezer forintból valósítottunk meg – folytatta a telephelyvezető. – Régi korokat felidéző kreatív, szórakoztató hagyományőrző népi játszótér, Gulliver Birodalom Óriás Társasjáték Park és Ovis KRESZ Park várta a játszani vágyókat a Gufi Produkció szervezésében. A fergeteges programok mellett vásárosok kínálták portékáikat. Nagy örömünkre a játéktól elfáradt óvodásainknak és a velük együtt tevékenykedő felnőtteknek is sokféle finomságot tudtunk kínálni.

A Mihály-napi vásári forgatagból minden kisgyermek gazdag élményekkel és az óvó nénik által készített vásárfiával távozott.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.