- hirdetés -

Újabb mumust győzött le az orosházi női kézilabdacsapat, ezúttal a Pécs otthonából hozták el a pontokat Vörös Bettináék.

A tavalyi két vereség után, a győzelem reményében utazott el Pécsre szeptember utolsó napján. Az első orosházi akciógólra három percet kellett várni, a születésnapos Vörös Bettina két gólja után Ludvig Krisztina volt eredményes. Jól működött ezen az estén a vendégek védelme is, amely sokszor emberhátrányba is állta a pécsi rohamokat. A 17. percben, Baráth Berta gólja után már 9-5-re lépett meg a kék-fehér alakulat. Ezt követően még felzárkózott a PEAC, de a szünetig kialakította a találkozó legnagyobb különbségét az Orosháza, 16-11-es előnnyel vonultak pihenőre.

A második félidőben pillanatok alatt ledolgozott három gólt a vendéglátó. Pontatlanul, sok hibával játszottak Zavaczkiék ebben a játékrészben, a 45. percben 20-20-nál elkopott az előnyük, sőt átvette a vezetést a hazai csapat. A kétgólos különbségért is volt támadása a baranyai alakulatnak, ekkor az egykor Orosházán is edzősködő Papp László időt kért. Ezzel a lehetőséggel nem tudtak élni, helyette egyenlített az OKA. Vörös Bettina végig biztos kézzel értékesítette a megítélt hétmétereseket, a rutinos átlövő mellett Rácz Panna is fontos gólokat lőtt az utolsó tíz percben. Velük az élen háromgólos előnnyel fordultak az utolsó három percre, de a végén még így is maradt izgalom. Végül egy gólt megőriztek a vendégek a lefújásig, 27-28-ra győztek Pécsen, ami már zsinórban a negyedik sikerüket jelenti a bajnokságban.

Morva Zoltán: Parádés első félidő, érthetlen második. Isten éltesse Vörös Bettinát!

PTE PEAC-SIPO – Zengő Alföld Orosházi KA 27-28 (11-16)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Pécs, 120 néző.
Vezette: Szedmán Márton, Tóth Tamás.
Orosháza:

Bálint – Ludvig 3, Vörös 10, Zavaczki 4, Mikula, Kenyeres 1, Rácz 4. Cserék: Reszegi (kapus), Ács, Baráth 4, Petri, Jáhn, Kostyó 1, Gara, Horváth 1. Edző: Morva Zoltán.
A Pécs legjobb góllövői: Kanyó 10, Kovács 8.
Kiállítások: 6 perc, illetve 10 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 9/8.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.