- hirdetés -

A szeptember 30-i játéknapon mindkét csapatunk győztesen hagyta el a pályát.

Értékes három pont Szarvasról

A Békés vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 7. fordulójában az OMTK-ULE csapata Szarvasra látogatott és értékes győzelemmel tért haza.

Szarvasi FC – Orosházi MTK-ULE   0 – 2    (0 – 1)

Szarvas, 350 néző. Vezette: Tóth Imre.

Szarvas: Kasik – Palik, Polonszki, Pilán M., Pilán R. (Deli), Zima, Máté (Czvalinga), Simon R., Zahorán, Furár, Barna. Edző: Sajben Gábor.

Orosháza: Salka – Kasuba, Szabó Ákos., Szarvas (Fehér), Papp M. (Kun), Kasik, Burai, Darida, Gedó, Miszlai, Babolek (Bónus). Edző: Buza Barnabás.

Gólszerzők: Babolek (23. – 11-esből, 72.). Kiállítva: Simon R. (61. – második sárga lap). Jó: Polonszki, Zima, ill. Kasuba, Szabó Á., Gedó, Miszlai, Babolek.

A szervezetten játszó Orosháza ügyesen zárta le a passzsávokat, bátran belementek a játékosok a párharcokba, amit rendszerint meg is nyertek. Az első félidőben Babolek büntetőből szerzett vezető gólja után a hazaiak kerültek mezőnyfölénybe, de a második játékrészben jött kiállítás ismét nehéz helyzetbe hozta a hazaiakat. Az orosháziakat több esetben is Salka kapus bravúrjai mentették meg a góltól. Összességében az ULE győzelme megérdemelt.

Sajben Gábor: – Az egész mérkőzésen határozatlanul bíráskodó hármas, és csak az egyik oldalon befújt büntető meghatározta a találkozó kimenetelét. A játékunk ugyanakkor csak miután tíz emberre fogyatkoztunk volt elfogadható.

Buza Barnabás: – Nincs tartalékos csapat, ezt ma bizonyították a fiúk. Nagyon nagy százalékban kontrolláltuk a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!

Az ULE győzelmével továbbra is a 2. helyen áll a tabellán. A csapat legközelebb október 7-én, 15 órakor a listavezető gyulaiakat látja vendégül.

Fölényes Rákóczi-győzelem

Az OMTK-Rákóczi a Mezőkovácsházi TE csapatát fogadta szeptember 30-án az ULE-Sportcentrumban.

OMTK-Rákóczi – Mezőkovácsházi TE     5 – 2   (2 – 1)

Orosháza, 50 néző. Vezette: Gyebrovszki György.

Orosháza: Dobozi – Czinkóczi, Polacsek (Buzai), Janicsek, Berta (Ángyán), Valach (Kérdő), Kocsis, Kun Szabó, Györgyi (Balog N.), Szűcs (Csőke), Halász. Edző: Bodzás Ádám.

Mezőkovácsháza: László M. – Multyán P. (Szokai), Ondos, Seicz, Blahó, Csurár, Bessenyei F., Budás, Almádi, Bereczki, Andrej (Krajcsi), Sódar. Edző: Matuz Tamás.

Gólszerzők: Kocsis (2., 39. – 11-esből), Csőke (70.), Halász (79.), Kérdő (88.), ill. Saicz (28.), Blahó (81.).

Gyorsan szerzett gólt a Rákóczi, amit a sereghajtó még kiegyenlített. A második hazai találat után már csak az eredmény után futott a Kovácsháza. A hazaiak fölényes győzelme megérdemelt.

Bodzás Ádám: – A gyors gól elhitette a fiúkkal, hogy simán megnyerjük a mérkőzést, de jött a hidegzuhany! Az első félidőben nagyon nehezen találtuk a jól védekező ellenfelünkkel szemben a megoldást, viszont szünet után a cseréinknek köszönhetően sikerült nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni és megnyugtató előnyt szerezni. Jó játékvezetés jellemezte a találkozót.

Matuz Tamás: – Végre helyzeteket tudtunk kialakítani, de ezeknek csak egy részét sikerült gólra váltani. A gyermeteg hibák még mindig kísértenek, amit az ellenfeleink rendszerint kihasználnak, így pedig nagyon nehéz meccset nyerni.

A Rákóczi október 7-én, 15 órakor Mezőberényben lép pályára.

(Fotók: Bohus Krisztián)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.