- hirdetés -

Idén szeptember 29-én tartották meg több iskolában is az Európai Diáksport Napját, a kezdeményezéshez a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium is csatlakozott. Az intézmény diákjai és vállalkozó kedvű pedagógusai futással vették ki a részüket a programból.

Immár hagyomány a Kossuth iskola életében, hogy ők is csatlakoznak az Európai Diáksport Napja nevű kezdeményezéshez, ami a sport és a testmozgás fontosságát hangsúlyozza évről évre. Az iskola diákjai így már a kora reggeli órákban a bemelegítést végezték, ugyanis a hagyományoknak megfelelően idén is futással vették ki a részüket a programból.

Az intézmény igazgatója, Pörneki Attila és a vállalkozó kedvű pedagógusok, oktatók közül is többen futócipőt húztak.
– Igyekszünk a diákjainkat az egészséges életmódra nevelni, valamint azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó csapat- és közösségépítő alkalom. Ebben az évben hét osztály diákjai csatlakoztak a programhoz – hangsúlyozta az intézményvezető.

Az előző évek útvonalán ezúttal kicsit változtattak, hiszen a Tesco parkolójáig futottak el, ahol az áruház dolgozói várták őket frissítővel. Előtte azonban még néhány percnyi gimnasztika következett, majd a frissítők után a visszautat is futva tették meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.