- hirdetés -

Több százezer forintos kárt okoztak ismeretlenek a stadion gyepén.

Néhány órája írt panaszos levelet szerkesztőségünk számára Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE elnöke, melyben szomorúan közölte, hogy illetéktelenek tönkretették a gyepszőnyeg egy részét. A kár jelentős, a szerdai bajnoki mérkőzést a Mátrai Stadionban nem tudják megrendezni.

– Hétfőn délután történt az eset, miután a gondnok már elment, de a kapu a futók miatt nyitva volt. Annak ellenére, hogy látható módon a heves esőzés feláztatta a pályát, a vandálok felmentek rá a tiltás ellenére és jelentős kárt okoztak a pálya talajában, a füvesítésben – panaszolta az elnök.

– Egészen a vakond védő háló mélységéig tették tönkre a pályát több helyen. Nemcsak stoplinyomok vannak a területeken, hanem nagyon mély behatások is. A holnapi mérkőzést mindenképpen az ULE-bázison rendezzük, de a Mátrai Sándor Stadion gyepszőnyegének rendbetétele nem tudni mennyi időt vesz igénybe és ráadásul költséges történet is, melyre nem igazán van forrásunk. Érthetetlen számomra, hogy a nagy fáradtsággal létrehozott értékteremtő beruházást, hogyan gyalázzák meg egyesek. Természetesen lehetne még több óvintézkedést hozni, például 24 órás gondnoki felügyeletet vagy kamerás rendszert, de én azt gondolom, hogy az emberi butaság és vandalizmus ellen bármilyen intézkedés kevés lenne. Ezek a vandálok több száz ember szórakozási lehetőségét tették tönkre rövid idő alatt. Várjuk a vandálok jelentkezését a károk rendezésére! Igyekszünk minél hamarabb használható állapotokat teremteni, de amint a példa is mutatja, szükség lenne egyéb intézkedésre is – fogalmazott Tóth-Kása Sándor.

Mint azt a fenti levél is tartalmazza, a szeptember 27-re kisorsolt OMTK-ULE – Gyomaendrőd Békés vármegyei I. o. bajnoki labdarúgó mérkőzést a Mátrai stadion helyett az OMTK-ULE Sportcentrumában rendezik. A mérkőzés kezdési ideje: 18.30 óra.

Kiemelt képünk illusztráció: OrosCafé archív.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.