- hirdetés -

Az utolsó percekben, hármas emberhátrányban biztosította be a sikert hazai pályán az orosházi női kézilabdacsapat. Vörös Bettináék a Debrecen U19-es csapatát fogadták szeptember 23-án.

Tavaly mindkétszer kikaptak az orosháziak a hajdúságiaktól, így tudták, hogy idén sem számíthatnak könnyű mérkőzésre. Ez elég korán bebizonyosodott, az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 8. percben a vendégek vezettek először két találattal és ezt követően szaladt az eredmény után az Orosháza. Sok esetben egyszerűen képtelenek voltak megakadályozni a debreceni gólszerzéseket, a védekezés nem állt össze. Ennek ellenére több alkalommal sikerült felzárkózni, néhány perccel az első játékrész vége előtt kiegyenlítettek Zavaczkiék, azonban a pihenőre 15-13-as Loki-vezetésnél vonultak a csapatok.

A második játékrészben két perc alatt eltüntette a különbséget az OKA, ám ezt követően ismét a Debrecen került előnybe. A 42. percben volt egy újabb jó szakasza a kékmezeseknek, amikor Kenyeres Barbara előbb kiegyenlített, majd Petri Ildikó és Zavaczki Boglárka kettőre növelte az előnyt. A vendégek mestere időkéréssel reagált és ismét kiegyenlítetté vált a csata, sőt ismét a Debrecen állt jobban, az utolsó tíz percre egállal fordultak a felek. Öt perccel a vége előtt ismét két góllal meglépett az Orosháza, köszönhető a kilenc gólig jutó Rácz Panna góljának, 30-28. Az izgalmak itt még nem értek véget, hiszen az utolsó perceket végig emberhátrányba töltötték Morva Zoltán tanítványai. Előbb Vörös Bettinát, majd Zavaczki Boglárkát később rossz csere miatt Horváth Bíborkát is kiállították. Az előny azonban nem csökkent, sőt, Ludvig Krisztina révén tovább nőtt. A 33-29-es végeredményt végül Zavaczki Boglárka állította be.

Morva Zoltán: A győzelemnek természetesen örülök, de sajnos a mutatott játéknak nagyon nem. Érthetetlen számomra, hova tűnt az a kemény, harcos védekezés, amit tavaly produkáltunk. Néhány játékost leszámítva nincsenek tisztában, milyen célokért küzdünk, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Gratulálok Rácz Pannának, aki szépen mutatkozott be a hazai közönségnek.

Zengő Alföld Orosházi KA – DVSC SCHAEFFLER U19 33-29 (13-15)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 150 néző.
Vezette: Konkoly Áron, Oláh Bence.
Orosháza:

Reszegi – Jáhn 2, Vörös 3, Zavaczki 6, Kostyó, Kenyeres 4, Rácz 9. Cserék: Bálint (kapus), Mikula 1, Gara, Ács, Ludvig 5, Petri 3, Baráth, Horváth. Edző: Morva Zoltán.
A Debrecen legjobb góllövői: Nagy N. 10, Csamangó 8.
Kiállítások: 20 perc, illetve 10 perc. Hétméteresek: 1/1, illetve 6/5.

Ezzel a sikerrel már zsinórban a harmadik győzelmét aratta a Zengő Alföld Orosházi KA, amivel jelenleg az ötödik helyen állnak. Jövő szombaton idegenben folytatják a bajnokságot, a Pécs otthonába látogatnak az NB I/B 5. fordulójában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.