- hirdetés -

Idén hetedik alkalommal rendezte meg jótékonysági futását a Linamar Hungary Zrt. Az elmúlt hat év eseményei mögött közel 2400 nevező, több, mint 12 ezer lefutott kilométer és 5 millió forint támogatás van. Parászka Tibor a Linamar humánerőforrás igazgatója elmondta, ebben az évben jelentősen megnőtt a futók létszáma, ami külön öröm számukra.

Amint megszületett a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány ötlete, a Linamar Hungary Zrt. máris a kezdeményezés mellé állt. Az óriási összefogásnak köszönhetően idén már a hetedik jótékonysági futást szervezte a cég, melynek teljes bevételét a szervezet támogatására fordítják.

– Néhány évvel ezelőtt kezdtünk el azon gondolkodni, hogy a Linamar milyen régiós kezdeményezés mögé tudna állni. Ekkor vettük fel a kapcsolatot a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvánnyal – idézte fel Parászka Tibor, a Linamar Hungary Zrt. humánerőforrás igazgatója. – A koronavírus ideje alatt online tudtuk megrendezni a versenyt, ez azonban olyan sikeres volt, hogy idén is hibrid formában zajlott a futás. Emellett újdonság volt, hogy egy sétakört is teljesíthettek azok, akik futni nem szerettek volna, de valamilyen módon részt akartak venni az eseményen, hogy támogassák az alapítvány munkáját – tette hozzá.

Az 1,1 kilométeres sétakör mellett a gyerekek szokásos, 500 méteres örömfutása is a programok között volt. A felnőttek pedig három táv – 5, 10, és 21,3 – közül választhattak a Gyopárosi tó körül. Az idei futáson összesen 250 ember vett részt személyesen, míg online 200 futó csatlakozott a rendezvényhez. Ennek köszönhetően pedig az első rajt előtt már 1,7 millió forint gyűlt össze a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számára.

– A Linamar Hungary Zrt. kezdetek óta mellettünk áll. A létrejöttekor az alapítványnak három célja volt: megvenni a mentőautót, a szükséges műszereket, valamint a harmadik és egyben legnagyobb kihívás, ezek működtetése, amely körülbelül havonta három millió forintba kerül. A kezdetekben az első koraszülött, és most, az utolsó előtti is orosházi volt, akit szállítottunk, a fejlődés pedig folyamatos. Idén öt rezidens csatlakozott hozzánk – ismertette dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az eseményre már tapasztalt, évek óta a rajthoz álló emberek is érkeztek, valamint többen voltak olyanok is, akik először próbáltak szerencsét. Fehér Andrea Sarkadról érkezett a futóversenyre, elmondása szerint nagyon sokat számít saját egészségünk is, de a cél, amiért mentek szintén egy fontos dolog, és dupla öröm, hogy kedvenc hobbija közben még segítséget nyújthat. Dávid Zoltán polgármester gondolatai között is éppen ez szerepelt. A városvezető kiemelte, mindenkinek óriási köszönet jár, aki részt vesz a futáson, hiszen igen nemes célt szolgálnak.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.