- hirdetés -

Szeptember 20-án tartotta a 2023/2024-es tanév első ülését a Petőfi Művelődési Központ Bubik-termében az Orosházi Oktatási Kerekasztal. Az esemény során visszatekintettek az előző tanévre és a következő hónapok terveit, programjait is megvitatták.

A rendezvény elején a kerekasztal elnöke, Bojtor István köszöntötte az orosházi oktatási intézmények jelen lévő képviselőit, egyben kiemelte a szeptember 20-án tartott ülés célját. Elmondta, hogy a szeptemberi ülés egyben visszatekintésnek is számít minden évben az előző, jelen esetben a 2022/2023-as tanévre, annak értékelésére, ezt követően pedig a következő, pár héttel ezelőtt indult tanév fontosabb terveit ismertették.

– Ennek az egyik legfőbb pontja a tehetséggondozás, illetve annak lehetőségei. Ami még fontos pont, hogy Orosháza idén májusban elnyerte a Tehetségbarát Önkormányzat díjat, ami 1,5 millió forintos jutalommal járt, ennek felhasználásáról szeretnénk még a napirendi pontok között beszélni és dönteni, valamint az Egészségnevelési Programról hallgatunk tájékoztatót, amit az egyesület titkára, dr. Blahó János tart majd meg – ismertette a részleteket a kerekasztal elnöke.

Ezt követően dr. Blahó János vette át a szót, aki részletesen beszámolt az elmúlt időszak jó híreiről vagy nehézségeiről. Gratulált dr. Malatyinszki Szilárd habilitációjához, az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda óvodafelújításához, a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanteremfejlesztéséhez, új épületszárnyához, valamint a Székács József Evangélikus Iskola és Óvoda leendő óvodai komplexumához.

– Bővül a Tehetségprogram lehetősége, újabb pályázatokkal kívánjuk a városi támogatást kiszélesíteni, bízunk benne, hogy így a programok is színesednek. Úgy gondolom, alapvetően nem rossz a mostani starthelyzet, de látható, hogy Békés vármegye népessége fogyatkozik, így nekünk ebből a szempontból is egy intenzívebb együttműködést kell közösen megvalósítanunk. Hiszen az elmúlt években az ország 10 legjobb járása között szerepelt az orosházi oktatási rendszer szempontjából – hangsúlyozta.

Hozzátette, fontos, hogy a Tehetséghíd, Tehetségösvény programok esetében a hozzáadott értékekkel meg tudják valósítani azt a sikerességet, ami az Oktatási Kerekasztal eredeti célja. Ez az építkezés az óvoda-általános iskola-középiskola és az óvoda-általános iskola-középiskola-munka világa ívekben is megjelenik.

Az ülésen ezen kívül napi aktualitásokról is szó esett, valamint a Tehetségbarát Önkormányzattal járó pénzjutalom felhasználásáról is sikerült megállapodniuk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.